A Tesla uralja a Consumer Reports elégedettségi listáját

0

A Tesla a Model 3 piacra dobásával nagyot durrantott, ez nem vitás. A típus hamar népszerű lett és megjelenése után néhány hónappal folyamatosan szorongatta a többi elektromos autót az eladási helyezésekben. Legyen szó az Egyesült Államokról, vagy éppen Európáról. Itt azonban nem állt meg a történet, napjainkban ott tartunk, hogy a belsőégésű autók között is a Model 3 a legnépszerűbb, természetesen a saját kategóriájában.

A Consumer Reports kérdezte meg olvasóit, egy véleményfelmérés keretében, hogy mit gondolnak azon Model 3 tulajdonosok akik már jó ideje használják a legkisebb Teslájukat.

Az egyik legfontosabb kérdés arra irányult, hogy megvennék-e újra azt az autót, amit éppen használnak. Az eredmények összesítése után a Tesla Model 3 tulajdonosai mondták a legnagyobb arányban azt, hogy ők bizony megint vennének ilyen autót. Második helyen a Kia Tellirude állt, belsőégésű motorral. Remélhetően az elektromos utód is ilyen sikeres lesz, ami a dolgok jelen állása szerint Kia EV9 néven érkezhet meg hamarosan. Az elégedettségi lista az alábbi:

  1. Tesla Model 3
  2. Kia Telluride
  3. Tesla Model S
  4. Tesla Model Y
  5. Mazda MX-5 Miata
  6. Lincoln Aviator
  7. Lincoln Corsair
  8. Toyota Prius
  9. Jeep Gladiator
  10. Tesla Model X

A Lincoln és a Tesla voltak egyedül képesek arra, hogy több modelljükkel is felkerüljenek a listára. Ha már listák, a Consumer Reports közzé tette azon autók listáját is, melyekkel a legkevésbé voltak elégedettek tulajdonosaik. Itt meglepő név lehet a Toyota és a Mazda neve is:

  1. Mazda CX-3
  2. Nissan Kicks
  3. Infiniti QX60
  4. Infiniti QX50
  5. Jeep Compass
  6. Nissan Pathfinder
  7. Chevrolet Trax
  8. Infiniti Q50
  9. Ford EcoSport
  10. Toyota C-HR

Visszatérve a kategóriagyőztes Model 3-ra, olyan hátráltató tényezők ellenére tudott nyerni, mint a sokszor kritizált összeszerelési minőség (az Amerikából érkező modellek esetében), vagy éppen a folyamatosan emelkedő ár. Magyarországon egyelőre csak a Model 3-nak az alapárát emelték. Abból is csak a hátsókerék-hajtással rendelkező Model 3 (régi SR+) és a kétmotoros összkerékhajtású Long Range kivitel ára változott.

  • Model 3 – 15.599.900 Ft helyett 15.999.900 Ft
  • Long Range – 19.859.900 Ft helyett 20.249.900 Ft
  • A Performance kivitel ára maradt a 22.859.900 Ft
Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!