Egyszerűen csak Tesla Model 3 – 491 km hatótávval

0

Nincs többé Tesla Model 3 Standard Range Plus a Tesla oldalán, hanem nemes egyszerűséggel csak Tesla Model 3 lett a legolcsóbb Tesla. Nagyobb akkupakknak köszönhetően akár 491 kilométert is el tud menni egyetlen töltéssel.

Ember legyen a talpán aki kiigazodik most a Tesla modelljei között és egyből tudja, hogy mely modellhez milyen és mekkora akkumulátor tartozik. Nem egyszerű ennek a folyamatos fejlődésnek a követése. Szerencsére, hogy a Tesla Club Magyarország Facebook csoportunkban mindig elsőként értesülhetünk a legújabb fejlődésekről.

Pletykálták, hogy a legolcsóbb Tesla Model 3 Standard Range Plus egy nagyobb akkumulátort kap a közeljövőben. Nos, úgy tűnik, hogy a Tesla az utóbbi pár napban kellően belehúzott. Elég, ha csak a tegnap délutáni Supercharger nyitás hírre gondolunk. Ma pedig itt a másik újdonság. Nincs többé Standard Range Plus modell.

Helyette egyszerűen csak a Model 3 nevet kapta meg az olcsóbb hármas modell. Olcsóbb, mint a Long Range vagy a Performace változat, de hatótávban immár 491 kilométert (WLTP) kapunk egyetlen töltéssel.

Azaz a névváltozás mellett megérkezett a régóta pletykált nagyobb, 60 kWh-s LFP akkumulátor. A konfigurátor alapján minden maradt a régiben, csak az akkumulátor mérete és a gyorsulás változott. Az 5,6 másodperces 0-100-as sprint romlott, ugyanis most 6,1 másodperc alatt érhetjük el a 100 km/h-t. Úgy gondolom, hogy ennél nagyobb baj ne legyen az életben.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!