Hatalmas töltőhálózat építését tervezi a Stellantis Európában

0

A Stellantis Csoport az olasz „The F Charging” céggel két millió parkolóhelyet lefedő elektromos autó töltőhálózatot kíván kiépíteni. Több, mint 15 000 lokációban.

Az elektromos autózás terjedésével egyre inkább válik fontossá az, hogy az elektromos autókat ne csak otthon lehessen feltölteni, hanem szinte bárhol. A Stellantis Csoport villamosítási törekvései az egyik legerősebb Európában. Szerencsére nem hagyja magára a Stellantis a vásárlókat. Legújabb sajtónyilatkozatuk értelmében 2025-ig Európában 2 millió parkolóhelyet lefedő töltőhálózatot kíván kiépíteni, több, mint 15 000 lokációban.

A hálózat kiépítése első körben Olaszországban kezdődik meg, ugyanis a kivitelezésben az olasz „The F Charging” vállalat segédkezik. A kivitelezés ebben az évben elindul, azonban semmilyen további információ nem tudható a kiválasztott helyszínekről. Biztosra vehető, hogy a kiválasztott helyszínek a városközpontokban vagy közintézményekben, valamint közlekedési csomópontokban és kiskereskedelmi helyszíneken kerülnek kialakításra. A Stellantis és a „The F Charging” között létrejött megállapodás kimondja, hogy a két vállalat folyamatosan együttműködik a töltőhálózat által kínált szolgáltatások frissítésében, összevonva tudását a töltési megoldások és az energiaszolgáltatások meghatározásához.

További jó hír, hogy a hálózat kiépítéséről most érkezett a hír, a háttérben már jóval korábban megindultak a munkálatok. Eddig több, mint 1000 töltőüzemeltetővel vette fel a Stellantis a kapcsolatot az együttműködés jegyében. A Stellantis és a „The F Charging” aktívan bevonja a kiválasztott helyek ügyfeleit, tulajdonosait és üzemeltetőit, hogy személyre szabott megoldásokat dolgozzanak ki az ügyfelek számára. A cél egy széles körben elterjedt európai szintű ökoszisztéma létrehozása, amely garantálja az állandó vevői elégedettséget, egyszerű és intuitív töltési élményen alapulva.

„A Stellantis stratégiai együttműködések kialakításán dolgozik az e-mobilitás elterjesztése érdekében, ezáltal nemcsak a belső készségeket, hanem a partnerek szakterületeit is kihasználva, annak érdekében, hogy az új technológiákkal együtt lépést tudjon hozni az idővel.”Anne-Lise Richard a Stellantis Csoport Globális e-mobilitási vezetője.

A kiépítendő töltők java része AC gyorstöltő, de számos DC villámtöltő telepítése is kilátásba van helyezve. Ezeket a tervek szerint bármelyik elektromos autós használhatja, azonban a Stellantis csoport autói kedvezményes díjszabásban részesülnek.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!