Elektromos autó kompatibilis lesz a Renault douai gyára

0

Megkezdődött a Renault douai létesítményének a felkészítése az elektromos Mégane E-Tech Electric 2022 első félévében induló sorozatgyártására.

A Renault júniusban ismertette azon tervét, hogy létrehozza a legnagyobb elektromos autógyártó központját ElectriCity néven. A francia márka szerint az ElectriCity lesz a „Európa legnagyobb és legversenyképesebb elektromos járműgyártó központja”. A terv egyik eleme az, hogy 700 állandó új állás is létrejönne 2025-re, melyből 350 a Renault maubeuge-i, másik 350 douai-i és ruitz-i gyárakon belül jön létre. A most említett 3 gyárban jelenleg összesen 5000 alkalmazott dolgozik. A projekt célja az, hogy 2025-től évi 400 000 elektromos autót tudjon a Renault legyártani.

A Renault nem véletlenül választotta a több mint 50 éve működő douai gyárat. Ugyanis több, mint 10 millió gépjármű gurult ki ebből a gyárból az évek alatt. A gyár belső égésű motorokból elektromos meghajtássá történő átalakításához „a gyártósorok alapos átalakítására van szükség”. Ennek az átalakításnak az első lépése most egy olyan futószalag beszerelése, mely számos más modell gyártására képes a különböző osztályokból. Beleértve a teljesen elektromos Renault Mégane E-Tech Electric-et, amit kizárólag a douai gyárban fognak gyártani.

A teljes átalakításhoz a Renault Csoport több mint 550 millió eurót áldoz, ezzel modernizálva az egész gyárat. Továbbá új robotok is beszerelésre kerülnek és teljesen korszerűsítik a festéküzemet is.

Egy új akkumulátor-összeszerelőműhely is létrejön a gyár területén. Egészen pontosan első körben 2024-ig fejeznék be a tervezett építkezéseket és utána évi 9 GWh kapacitás legyártását irányoznák elő. Ezt követné egy második ütem, mely 2030-ig valósulna meg, akkorra az éves gyártói kapacitás 30 GWh-ra emelkedne.

Az ElectriCity projekt is része a márka nagy tervének, ami a Renaulution.

„2025-re a Renault 14 új típust dob ​​piacra. 7 teljesen elektromos lesz, továbbá még 7 kisebb-nagyobb családi modellel érkezünk. Minden új autónk – tisztán vagy részben – elektromos hajtású lesz.”

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!