Megfizethetőbb Jaguar I-Pace érkezik

0

A Jaguar bejelentése szerint hamarosan megérkezik I-Pace modelljük megfizethetőbb, ugyanakkor valamivel gyengébb verziója.

Az indiai tulajdonban lévő brit autógyártó első tisztán elektromos autójából 2018-as megjelenése óta több mint  30 ezer példány talált gazdára. Az eladások növekedését azonban a magas ár, és az elektromos luxusterepjárók túltelített piaca is korlátozza.

A gyártó most EV320 néven mutatta be az I-Pace új verzióját:

„Az új I-Pace EV320 kiemelkedő felszereltséggel és osztályelső technológiával rendelkezik. A tisztán elektromos SUV elérhető lesz az új Pivi Pro infotainment rendszerrel, az utastér tisztaságáért felelős PM 2,5 légszűrővel, illetve digitális visszapillantó tükrökkel is. A frissített modell az új  „Atlas Grey” fényezéséről is felismerhető lesz. A vásárlók további, eddig nem látott fényezésekre, illetve modernebb felnikre is számíthatnak.”

Az I-Pace EV320 hajtáslánca megegyezik a drágább EV400 modellekével. Az akkumulátorok 90 kWh kapacitása sem változik, ennek köszönhetően az egyetlen töltéssel, maximálisan megtehető távolság is a WLTP szerinti 470 kilométer maradt. A gyártó állítása szerint ugyanakkor az elektromos motor szoftveresen lett a korábbi 400 lóerőről, 320 lóerőre korlátozva. Azonban az 500 Nm nyomatéknak és az összkerékhajtásnak köszönhetően, még ez a modell is képes 6,4 másodperc alatt elérni a 100 km/h sebességet.

A csekély veszteségért cserébe viszont, az árak jelentősen csökkentek. Az I-Pace eddigi alapmodellje 81 855 angol fontért (itthon 30 millió forintért) volt megvásárolható. Az új verzió megjelenésével a kezdőár 65 990 fontra (körülbelül 25 millió forintra) módosul.

Az akár 5 millió forintos árcsökkenés ismét megnövelheti az eladások számát, hiszen így a Jaguar elektromos SUV-ja két fő riválisát, az Audi e-Tront, és a Mercedes EQC-t is megelőzi az árversenyben.

A hazai megjelenésről és a várható árakról jelenleg nincsenek hivatalos információink.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!