A British Gas ezer darab új elektromos Vivaro-e furgont rendelt a Vauxhalltól

0

A British Gas 1000 új elektromos Vivaro-e furgont rendelt meg a Vauxhalltól a napokban. Ez az eddigi egyik legnagyobb elektromos jármű megrendelés az Egyesült Királyságban. A kiszállítás a következő 12 hónapban fog megtörténni. A cég az ország harmadik legnagyobb kereskedelmi flottájával rendelkezik (egyelőre hagyományos meghajtású), viszont elkötelezte magát amellett, hogy 2030-ra 100 százalékban elektromossá álljon át. További megrendeléseket szándékoznak leadni később a Vauxhall-nál, amint újabb járművek állnak rendelkezésre. A későbbi rendelések a hírek szerint tartalmazhatnak új Combo-e modelleket is, amiknek az érkezése 2021 nyarától várható.

A British Gas olyan területeket céloz meg, ahol a leginkább sürgető lehet a károsanyag kibocsátás csökkentése, valamint ahol a furgonokat amúgy is le kell cserélni elhasználtság miatt. A társaság jelenleg továbbfejlesztéseket tart a mérnökei számára az elektromos járművek töltésének területén, hogy a későbbiekben töltőket telepítsenek a járművezetők otthonaiba, ezzel is elősegítve az új elektromos furgonok mindennapos alkalmazását.

Matthew Bateman, a British Gas ügyvezető igazgatója (a képen) elmondása szerint:

“Elkötelezettek vagyunk az elektromos járművekre való áttérés iránt, amely magába foglalja flottánk lecserélését, valamint a fogyasztók és a vállalkozások segítését a töltési pontokkal és az infrastruktúra kiépítésével. A közlekedés kulcsfontosságú terület, ahol csökkenthetjük a szén-dioxid-kibocsátást, és fontos része a teljes károsanyag kibocsátás mentes tervünk elérésében.”

A British Gas, amely földgázzal és villamos energiával is foglalkozik, ígéretet tett, hogy károsanyag kibocsátástól teljesen mentesek lesznek a jövőben. Ebbe a következők tartoznak bele:

  • 2050-re teljes károsanyag mentesség
  • Az ügyfeleknek segítség nyújtás, hogy a kibocsátás 25% -kal csökkenjen
  • Új és innovatív technológiák fejlesztése

Van valami kissé ironikus abban, amikor az Egyesült Királyság vezető gázipari társasága elektromos kisteherautókat rendel meg, viszont jó látni azt, hogy ismét egy nagy cég döntött emellett a lépés mellett. Ez egy bátorító jele lehet annak, hogy a cég valóban komolyan gondolja a környezetvédő projektjének megvalósítását a jövőben.

Hartyanszky Istvan
Hartyánszky István vagyok, egyetemista. Évek óta elektromos autózás rajnongó, és már lassan egy éve foglalkozom az e-cars.hu-n cikkek írásával.