Hirdetés

Egy évtizeddel a Deepwater Horizon olajfúrótorony katasztrófája után, a Mexikói öbölben elő halak májában a tudósok még mindig találnak olajat és a víz alsóbb rétegei továbbra is szennyezettek. Némi vigaszt nyújthat, hogy ez a cég 192,000 dollárt költött az Egyesült Államok keleti partján vezeték nélküli autóbusz-töltőállomásokra.

Az újonnan telepített töltők, 250 kilowattos töltésre képesek melyeket az A&K telepített.

A buszmegállóba beépítettek egy töltőlemezt, ami a buszt tudja tölteni a várakozás közben. A sofőr megáll a lemez felett és gombnyomásra elindul a 10 perces töltés.

A buszokat pedig általában 290 km vagy 15 óra után szokták töltőre rakni.

A töltőket a floridai St. Petersburg-ba telepítették. A városnak már van 2 elektromos busza és további 4 vásárlását tervezik 2021-ig.

A város hosszútávú célja, pedig az összes busz lecserélése elektromosra, ám ez minden bizonnyal egy hosszabb folyamat lesz mivel jelenleg 210 jármű van a flottájukban.

A város ügye egyébként kiemelt ügynek számít az Egyesült Államokban, a Twitteren maga Donald Trump jelentette be, hogy St. Petersburg 21,8 millió dollár állami támogatást kap elektromos buszok vásárlására.

Ami azért nagyon furcsa mert az ilyen kisebb volumenű döntéseket nem maga az elnök szokta közölni, hanem sokkal inkább egy alacsonyabb rangú politikus. A bejelentésen pedig Rick Kriseman, a város polgármestere is igencsak meglepődött.

A városnak egyébként volt lehetősége hibrid buszokat is választani, de ők végül inkább a tisztán elektromos modellek mellett tették le a voksukat.