Jay Leno’s Garage és a Tesla Cybertruck

0

A Tesla Cybertruck lehet, hogy nem lesz kisebb, de legalább belefért a The Boring Company Los Angeles alatt található tesztalagútjába.

Hirdetés

A CNBC és Jay Leno’s Garage című televíziós sorozat már egy hónapja megígért egy epizódot Elon Muskkal, amiben a Tesla Cybertruck prototípusát mutatják be. Láttunk már több előzetest is, de végre a teljes epizód megtekinthető az interneten. 

Sajnos nincs az epizódban túl sok új információ, kivéve, hogy a jármű csomagtartóját fedő, zárható és visszahúzható burkolata elég erős ahhoz, hogy elbírja Elon Musk súlyát, illetve, hogy a Cybertruck belefér a The Boring Company alagútjába, amit Los Angeles alatt építettek meg.  

A műsor sikeresen szerzett néhány új információt a Tesla legújabb elektromos járművével kapcsolatban.  Az epizódot januárban forgatták, amikor még a Tesla azt tervezte, hogy a Cybertruck gyártási verziója valamivel kisebb lesz, mint a prototípus. Akkor Musk 5 százalékos méretbeli csökkentésről beszélt, amelyet később 3 százalékra módosított.

Miután a CNBC tv csatorna leadta az epizód előzetesét, amiben Musk megemlítette a cég terveit a méretváltoztatásokkal kapcsolatban, az ügyvezető igazgató kijavította az információkat, miszerint ez már nem szerepel a Cybertruck terveiben, és az elektromos kisteherautó gyártási változata körülbelül akkora méretű lesz, mint a 2019 novemberében bemutatott prototípus, ami 6 méter hosszú, 2 méter széles és 190 centiméter magas. Ezek a paraméterek nagyjából megegyeznek a Ford F150 Supercrew méretével.

A Tesla bejelentette, hogy 2021 végén tervezi a Cybertruck két magasabb kategóriájú verziójának elkészítését.  Ez a két elektromos pick-up 482 és 800 kilométer távolság megtételére lesz képes, illetve két- és hárommotoros hajtóművel lesznek felszerelve, az áruk pedig 49 000 dollár környékén alakul majd.

A Tesla Cybertruck olcsóbb és alacsonyabb kategóriájú verziója, amelynek 40 000 dollártól indul az ára, később lesz csak elérhető.

Az autógyártó még nem jelentette be, hogy a kisteherautók összeszerelését végző gyár pontosan hol lesz, de hamarosan ez az információ is várható. 

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.