A Subaru is kizárólag elektromos autókat fog árulni 2030-tól!

0

Az autóiparban lassan mennek az átalakulások, főleg, ha olyan nagy mértékű léptéket érint, mint a hajtáslánc. Az elektromos meghajtás a jövő, hogy ez hibrid, vagy tisztán elektromos lesz-e, az függ az adott gyártó választásától. Ezt az átalakulást pedig csak megerősíti, hogy a Subaru is beáll a sorba. Ám ők nem azzal dobálóznak, hogy menjen a dízel, inkább azt mondják, viszlát belsőégésű motor. Próbálkozások már most is vannak, például a Subaru Crosstrek Hybrid formájában.

Az autó a nagy sikerű második generációs Crosstrek átalakítása plug-in hibriddé, amivel rögtön a márka legtakarékosabb fogyasztású modelljévé is vállt. Motorterében egy 2000 köbcentis benzines motor és egy elektromos motor társul, leadva a 148 LE rendszerteljesítményt, 202 Nm nyomaték mellett. Ezen a néven az Egyesült Államokban forgalmazzák, Európában Forester e-Boxer néven találjuk meg.

De, mint írtuk is, ez csak az első lépése annak a nagyszabású tervnek, miszerint a Subaru eladásaiban 2030-ig közel 40%-os részesedéssel bírjanak majd az elektromos járművek, ami itt (tekintve a Toyota rokonságot) leginkább valamilyen mértékű hibrid jelenlétet jelent. Ám itt nem áll meg a történet, hiszen a 2030-as évek közepére kizárólag tisztán elektromos járműveket kíván értékesíteni a Subaru. Egy tisztán elektromos Subaru már most is fejlesztés alatt áll, erről pár vázlatot nyilvánossá is tett a gyártó:

A következő időszak eldönti majd, hogy valóban így alakulnak-e a Subaru tervei!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!