Jövőre nagyobb akkumulátorral érkezik a Tesla Model S Plaid verzió

0

Szeptember óta tudjuk, hogy a Model S-ből 2020 nyarától érkezni fog egy sokkal brutálisabb, három motoros verzió aminek a Plaid nevet adták. Az elmúlt hetek másról sem szóltak, csak arról, hogy miképp rója a köröket a Nürburgring aszfaltján az újdonság.

A Plaid Model S várhatóan a Tesla zászlóshajójának új csúcsteljesítményű változata lesz, ami új hajtásláncot és még az is lehet, hogy újabb belteret kap. Az utóbbit még ne vegyük készpénznek!

De az szinte biztos, hogy a Plaid verzió a jelenleg kapható modellnél is nagyobb akkumulátort fog kapni! Ezt maga Elon Musk erősítette meg a hivatalos Twitter csatornáján:

Elon azt sajnos nem árulta el, hogy mekkora lesz a végleges kapacitás. Viszont korábban kikotyogta, hogy a Model S és a Model X platform maximális akkumulátorkapacitása csak 120 kWh lehet. Bizonyára ez változhat ha a legmodernebb, a Model 3-ban használt 2170-es akkumulátorcellákkal tölti fel a Plaid verziót!

A Roadster esetében úgy oldották meg a 200 kWh-s kapacitást és a közel 1000 kilométeres hatótávot, hogy kettő darab 100 kWh-s modult raktak egymásra. Hogy mi lesz a Plaid titka, az szerintem hamarosan úgy is kiderül!

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!