A Tokyo Motor Show-n mutatkozik be az elektromos Mazda

0

Úgy tűnik, nem volt véletlen, hogy az augusztus végén Norvégiában feltűnt furcsa Mazda megjelent az utakon. Az akkori tesztek sikeresek lehettek, hiszen a gyártó már be is jelentette, hogy nyilvánosság előtt leplezik le az új elektromos modelljüket.

Az Automotive News magazin szerint ráadásul nem is kell már sokat várni addig, hiszen az
októberben induló Tokyo Motor Show lesz a nagy esemény helyszíne. Az autó kinézete a Mazda szerint gazdagon merít majd a CX crossover széria formai megoldásaiból, de mégis más lesz, mint azok. A típus egyébként az első fecskéje lesz a Mazda-által bevezetendő új, elektromos autókból (plug-in és tisztán elektromos) álló családjának.

A prototípus gyomrában a most ismerhető információk szerint egy 35,5 kWh-s akkupakk található, ami egy 105 kW (142 LE) teljesítményű elektromos motort hajt meg, 264 Nm nyomaték mellett. A villámtöltés szabványáról nem szólnak még a hírek. Ezek az adatok a mai e-autós felhozatalban az alsó szegmens adataival egyeznek meg, ami talán jó hír lehet az árképzés szempontjából. Hamarosan kiderülnek a részletek, amikről természetesen nálunk is olvashattok!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!