A Mazda is teszteli az első elektromos modelljét

0

Először 2017 márciusában a Genfi Autószalonon jelentette be Matsuhiro Tanaka az Európai Mazda nagyfőnök, hogy 2019-ben érkezni fog egy teljesen elektromos Mazda. Kis méretű autó lesz, hasonló mint a Renault Zoe. Majd idén júniusban újra szóba került a Mazda elektromosítása.

Eddig a Mazda volt az az autógyártó aki a legjobban próbált elzárkózni az elektromosítástól és inkább a jövő benzinmotorjaiban látták a lehetőségeket. A Mazda több megállapodást is kötött más gyártókkal, melyeken keresztül megoszthatják a fejlesztési és előállítási költségeket. De, nagyon úgy tűnik, hogy a japán székhelyű vállalat egy teljesen elektromos modellt is piacra dobhat jövőre.

A hír annyira igaz, hogy a napokban ennek a prototípusát fotózták le Norvégiában. Korábban a Mazda azt mondta, hogy az első elektromos modellje a CX-3 és a CX-5 modellek közötti kategóriába kerül.

Egyelőre nem sok mindent tudunk az első elektromos Mazdáról, de várhatóan további információkra derül fény az év végéig, hisz a piaci bevezetés a jövő év elején esedékes!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!