Újra szóba került az elektromos Mazda lehetősége!

0

Sokak kedvenc japán márkája nem sieti el egy elektromos modell bevezetését. Pedig nyilatkozatok és belengetett ígéretek már hangoztak el több vezető szájából is. Az első ilyen hírek még 2017-ben hangoztak el, a genfi autószalonon. Aztán egy év múlva újra belengették, hogy 2020-ban lesz elektromos autója a Mazdának, addig is elégedjünk meg a Wankel-motoros hatótávnövelővel szerelt Mazda 2 TPEV típussal.

Eltelt egy év és ismét szólt a Mazda, hogy nem felejtették el a technológiát. Ezúttal Akira Marumoto, a márka európai elnöke adott interjút az Automotive News Europe oldalnak. Ebben azt is kérdezték tőle, hogyan képzeli el a Mazda az európai szereplést az e-autók piacán:
„Az első elektromos (akkumulátoros) Mazda jövőre érkezik a piacokra. Végezetül pedig azt mondhatom, hogy plug-in hibrid modellekkel is készülünk 2021-2022-től. Némi nehézség árán, de 2020-ban elérjük ezt a kitűzött célt.”

Arra a kérdésre, hogy ezek a modellek saját, vagy közös fejlesztésűek lesznek, így válaszolt:
„Tudvalevő, hogy a Toyotával közösen fejlesztünk egy elektromos autós architektúrát, de az első elektromos modellünk saját fejlesztés lesz, 2020-ban.”

Sajnos olyan fontos információk, mint a bemutatandó autó mérete, tulajdnoságai, vagy éppen a megcélzott kontinens, nem kerültek szóba. Várhatóan globális modell lesz, mert az interjú végén Marumoto elmondta, „nem kizárólag csak Európának készítünk autókat”

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!