ÁFA-mentes lett Kínában a Tesla

0

Múlt héten már beszámoltunk arról, hogy a Elon Musk Kínába utazott. Egyrészt azért, hogy a WAIC (World Artificial Intelligence Conference) elnevezésű rendezvényen részt vegyen, ahol többek között az Alibaba vezetőjével (Jack Ma) is találkozott. Majd a Gigafactory 3 gyárba is ellátogatott.

Pénteken pedig a kínai Ipari Minisztérium jelentette be, hogy a helyi e-autógyártókhoz hasonlóan a Tesla is mentesül a 10 százalékkos autókra vonatkozó általános forgalmi adó alól az országban.

Mindez nagyszerű hír volt a Tesla számára, hisz a jövőben a kaliforniai e-autó gyártó legfontosabb piaca lehet Kína. A hírekre 4 százalékkal emelkedett az árfolyam a piacnyitást előtti kereskedésben. Majd a kereskedési nap záráskor 225,61 dolláros árfolyamon 1,8 százalékos pluszban hagyta el a New York-i tőzsdét a papír.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.huclub, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!