Ezek a legnépszerűbb elektromos haszongépjárművek Európában

0
Reklám

Az európai elektromos haszongépjárművek piaca lassan, de biztosan növekszik. Míg az amerikai elektromos haszonjárművek piaca stagnál, addig az európai piacon számos modell közül válogathatunk.

Árkategóriát tekintve viszont elég nagy a szórás, de az eladások javuló tendenciát mutatnak. 2019 első félévében pedig ezek voltak a legnépszerűbb és legjobban fogyó elektromos haszongépjárművek:

A legnépszerűbb tisztán elektromos kisteherautó továbbra is a Renault Kangoo ZE lett, mely 2011 óta töretlenül vezeti a első helyet. A Nissan e-NV200 eladásai is fellendültek azután, hogy az akkumulátort 24 kWh-ról 40 kWh-ra emelték. Gyorsteszten nálunk is járt a furgon, ide kattintva el lehet olvasni a tesztet.

Reklám

Jó hír, hogy a következő egy-két évben előreláthatólag 5-10 új tisztán elektromos modell érkezhet a gyártóktól, hiszen egyre többen jelezték, hogy szándékukban áll egy vagy több modellt is elektromosítani.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/