Magasított Nissan e-NV200 flotta üzemel a szlovák DPD-nél

0
Reklám

Sokszor van az a helyzet, hogy szükségünk lenne valamire ideiglenesen, de azért megvenni a kiszemelt dolgot nem feltétlenül szükséges. Valószínűleg így van ezzel a hazánkban is működő DPD futárszolgálat, akik most a szlovák flottájukba szereztek be néhány magasításon átesett Nissan e-NV200 haszongépjárművet, hogy az extra méretű küldemények se okozhassanak gondot az ottani futároknak. Ráadásul a DPD nem megvásárolta ezeket a járműveket, hanem egy lízingszerződés keretein belül bérli, melyek így kevesebbe kerülnek a cégnek, mint a dízeles változatú furgonok.

Miután a DPD sikeresen tesztelte a járműveket Szlovákiában, a Voltia elmondta, hogy a LeasePlannal együtt olyan ajánlatot készítettek, amely lehetővé teszi a DPD számára, hogy az elektromos szállítóeszközöket kedvezőbb feltételek mellett használhassa, mint korábban a dízelüzemű járműveiket. Azonban a lízing pontos feltételei, amelyekkel a DPD most használja a járműveket, nem szerepelnek a közleményben. Mark Lovett, a LeasePlan európai haszongépjármű-vezetője és Rastislav Podlipny, a LeasePlan Slovakia vezérigazgatója elmondták, a Voltia együttműködés célja, hogy „felgyorsítsa a piac átalakulását az elektromos mobilitás felé”.

Az átalakítást a szintén szlovák Voltia végezte el a furgonokon, egészen pontosan 30 darabon. Az átalakítást már korábban bemutatták a nagyközönségnek (Nissan e-NV200 XL néven) és úgy tűnik, hogy a DPD kapott az alkalmon. Az átalakítás után a furgonok 28 cm-el magasabbak lettek, így a gyári 1,9 méteres raktérmagasság átalakult 2,2 méteresre. A furgon más réséhez nem nyúltak, így szélesség (1,5 méter széles, a kerékjárati ívek között 1,22 méter) és a szállítható rakomány tömege nem változott.

Reklám

A magasításnak köszönhetően az eredetileg 2 db EURO raklap befogadására képes raktér 3-ra bővült, de ettől függetlenül okosan kell pakolni a furgonokba, hiszen az abba pakolható árú továbbra is maximum 580 kg tömegű lehet. Az eredetileg 4 köbméteres raktér így 10 köbméteresre bővült. Az átalakítás annyira minőségi, hogy Szlovákiában a Nissan is árulja azt a kínálatában 2020 májusa óta. Visszatérve a DPD és a Voltia üzleti kapcsolatára, az XL verzió megrendelése már márciusban szóba került közöttük. Azóta tesztfázisban működtek az XL Nissanok, 2000 kiszállítást hajtottak végre velük, nagyjából 3 hét alatt.