A Renault befejezi jövőre a dízelmotorok árusítását Indiában

0

A Maruti Suzuki után egy újabb gyártó, a Renault döntött úgy, hogy befejezi a dízelmotorral szerelt modelljeinek árusítását a jövő évtől Indiában. Az ok egyszerű, Indiában is életbe lép jövőre (2020 április 1.) a szigorúbb kibocsájtási normákat előíró helyi szabályozás, ami az EURO6-os szintnek felel meg leginkább.

Az indiai szabályozás Bharat VI néven fog szerepelni és a Renault vezérigazgatója, Thierry Bolloré maga válaszolt nemmel egy indiai rendezvényen arra a kérdésre, hogy beszünteti a Renault a dízelmotorok forgalmazását, ha életbe lép a szabályozás?

Ezzel előtérbe kerülnek a benzines és elektromos járművek értékesítése és helyi gyártásának megerősítése az országban, ami a vezérigazgató szerint amúgy is a középtávú, 2022-es stratégiájuk szerve része. Az országban ráadásul a legfontosabb közlekedési járművek, a tuk-tukok, riksák is szabályozás alá esnek. Ezekből majd már csak elektromos kiadást lehet megvásárolni 2023 áprilisa után és a motorkerékpárok is hasonló szigorítások alá esnek 2025-től!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!