2017 decemberében jelentős változások történtek Magyarországon a Teslás világban, hisz ebben a hónapban indították el az ország első Supercharger állomásait Győrben az M1-es és Sormáson az M7-es mentén. Ezeken a helyszíneken 4-4 darab töltőoszlopot üzemelt be a Tesla, de tovább bővíthető ha az igény úgy tartja.

Majd egy kis “semmittevés” után 2019 februárjában megérkezett az első európai Model 3 ami jelentősen alakíthatja át az öreg kontinensen az elektromos autózást. Május 25-én pedig a Teslával folytatott hosszas egyeztetéseket követően a magyar tulajdonú Universal Leasing Kft. saját beruházás keretében alakította ki impozáns bemutatótermét, így a magyar ügyfeleknek is adott már a lehetőség, hogy részleteiben megismerhessék a Tesla modelleket és tesztvezetés során átéljék a különleges Tesla-élményt.

A nagy kereslet mellett pedig egyre több Superchargerre lesz szükségünk, hogy biztonságosan el tudjunk jutni Európa különböző városaiba egy Teslával. Ezért a kaliforniai elektromos autógyártó vállalat az öreg kontinensen is folyamatosan fejleszti és bővíti az egyedülinek mondható saját töltőhálózatát:

Mára pedig megjelent a térképen egy újabb, harmadik magyarországi helyszín. Balástyán, az M5-ös autópálya 147-es kilométerénél található Family Hotelnél, ahol tavaly decemberben az NKM 1 db Ensto 2*22 kW AC, 2 db Type2 aljzattal rendelkező gyorstöltőt és 1 db Efacec 1*50 kW DC villámtöltőt telepített.

Pletyka szinten még két darab helyszínről beszélnek Magyarország területén, bízom benne, hogy hamarosan ezek is megjelennek a Tesla térképén.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/