Még 2016-ban merült fel az ötlet Elon Musk agyában, hogy Európában is épülhetne egy Gigafactory. Pontosan akkor mikor megvette a Tesla a német Grohmann Engineering vállalatot.

Hirdetés

2018 júniusában pedig egy Tesla-rajongó érdeklődött Musknál, hogy stratégiailag bölcs döntés lenne-e, ha Németország közelében, a nagy autógyárak mellé telepítenének egy gyárat. A Tesla vezért akkor azt felelte, hogy Németország lenne a legjobb döntés és azon belül is a német-francia határhoz közel a Benelux államokhoz.

Pár napja pedig egy újabb kérés érkezett Musk Twitter csatornájára, ahol ismét a németországi gyárépítésről érdeklődtek.

Azaz inkább követelték a létesítmény megépítését. Elon pedig csak annyit válaszolt, hogy fontolgatják!

A Teslának jelenleg csak a hollandiai Tilburgban van egy végső összeszerelő-üzeme és a vállalat európai főhadiszállása Amszterdamban található. Az viszont biztos, hogy egy a Németország határvonalán megépített Gigafactory logikus lépés lenne. A Tesla Grohmann Automation név alatt futó automatizált gyártási technológiákra specializálódott vállalat telephelye Prümben található és a legfontosabb központ, Hollandia is a szomszédban lenne.

Ha lesz is német Gigafactory akkor az biztos, hogy még várat magára, hisz jelenleg a Sanghai melletti ipari övezetben épülő Gigafactory 3 emészt fel minden erőforrást. Előrejelzések szerint ezév végéig mintegy 3000 darab Model 3-at akarnak előállítani ebben a gyáróriásban.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/