A váratlan sávelhagyás megakadályozására érkezett frissítés a Teslákhoz

0

A Tesla az egyetlen olyan autó gyártó, aki folyamatosan, akár kéthetente frissíti az autóit. Szerencsére ehhez nem kell szervízbe menni, ugyanis minden frissítést OTA-n keresztül kap az autó.

Az utóbbi időben már nagyon sok hasznos frissítésről beszámoltunk, elég csak a Dog Mode-ra és a Sentry Mode-ra gondolnunk. A napokban viszont újabb biztonsági funkcióval bővültek a Teslák, melyek a balesetet okozó szabálytalan sávelhagyást hivatottak megakadályozni. Még akkor is mikor nincs bekapcsolva az Autopilot Autosteer.

Az egyik a Lane Departure Avoidance, ez a biztonsági funkció akkor lép életbe, ha valaki úgy hagyja el a sávot, hogy nincs a keze a kormányon és nem indexel. Ha ez túl gyakran megismétlődik – a kéz érzékelése nélkül – akkor a már az Autopilot módból ismert figyelmeztetés után a rendszer előbb-utóbb magától bekapcsolja a vészvillogót és lelassítja az autót. Ha valakit ez zavarna akkor kikapcsolhatja.

A másik pedig az Emergency Lane Departure Avoidance, ami talán a legérdekesebb. Itt ugyanis az autó automatikusan visszakormányoz a saját sávjába, ha az útról való lesodródást vagy balesetet jósol. A funkció itt is kikapcsolható, azonban csak átmenetelig. Ugyanis az autó minden indításnál vissza fogja kapcsolni ezt a biztonsági funkciót.

Ez a rendszer az új FSD része, melyet most minden Model 3 és újabb Model X és Model S megkap. Majd fokozatosan minden 2016 októbertől gyártott, Autopilot 2.0 hardverrel ellátott S és X megkap.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!