A Tesla Model X-hez és az S-hez is megérkezett a Sentry Mode

0

Február közepén érkezett egy frissítés a Tesla Model 3-hoz, melyben aktiválták a Sentry módot. Ekkor még csak az amerikai hármas modellek kapták meg ezt a frissítést, de ígérték, hogy később a Model X-hez és a Model S-hez is megérkezik az újdonság.

Sentry Mode, egy örző-védő mód a Teslák esetében. A Tesla által kiadott hivatalos leírás szerint a Sentry Mode bekapcsolásával a Tesla készenléti állapotba kapcsol és folyamatosan figyeli a közvetlen környezetét. Amennyiben pedig valamilyen fenyegetést észlel, egyből feléled és egy figyelmeztetést jelenít meg a kijelzőn melyen az áll, hogy a Sentry aktiválódott és a  kamerák rögzítik az eseményeket. Ha a Tesla további fenyegetést tapasztal (ablakbetörés, autó emelése), akkor aktiválódik a riasztó rendszer és maximális hangerőn valamilyen zenét fog játszani. Ezzel pedig felkelti a környezetében levő emberek figyelmét és a tulajdonosnak is értesítést küld az autó a saját Tesla applikáción keresztül. Azonban, hogy képi anyagot tudjon menteni, elengedhetetlen egy USB aljzatba dugott adattároló. Az aktivált Sentry Mode esetén a  2001: Űrodüsszeia sci-fi filmből ismert HAL 9000-es számítógép „figyel” a középső kijelzőről.

Legutóbbi információink szerint a Tesla már azt is megoldotta, hogy az autók automatikusan feltöltsék egy távoli szerverre a felvételeket. Ezzel a lépéssel pedig nem kell az adattároló megléte. Ötletes és innovatív!

Tehát a Sentry Mode hamarosan megérkezik a Tesla Model S és Model X járművekhez OTA frissítésen keresztül. Itt alapkövetelmény, hogy az említett modellek minden esetben 2017. augusztus utáni gyártásúak legyenek.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!