TV-t nézett az önvezető Uber-autó sofőrje

1

Március végén egy sajnálatos baleset történt, mikor gázolt az Uber egyik önvezető autója. A szerencsétlenség után két nappal nyilvánosságra hozták a balesetet okozó jármű fedélzeti kamerájának a felvételét, majd kisebb nagyobb információk derültek ki a balesettel kapcsolatban.

Tegnap pedig a BBC News tudatta, hogy a rendőrségi jelentés szerint tévét nézett az önvezető Uber-autónak a felügyelő sofőrje, aki halálra gazálta a 49 éves Elaine Herzberget. Egészen pontosan a Voice egyik epizódját nézte, nem pedig az utat, ezek alapján halálos gázolás miatt is felelősségre vonhatják. A temple-i rendőrség szerint elkerülhető lett volna az ütközés, ha a sofőr Rafaela Vasquez az utat figyelte volna, miközben a jármű önvezető módban haladt.

A rendőrségi jelentésben az áll, hogy Vasquez az ütközés előtt fél másodperccel emelte fel a tekintetét a telefonja kijelzőjéről, de 5.3 másodperccel a gázolás előtt még a telefont nézte. Ekkor a Volvo XC90 70 kilométeres óránkénti sebességgel haladt.

[vc_video link=”https://youtu.be/XTXd5bfX_GI” align=”center”]

Az Uber leszögezte, hogy az emberi sofőrnek állandóan az utat kell figyelnie, hogy közbeavatkozhasson, ha szükség lenne rá!

Az US National Transportation Safety Board (Nemzeti közlekedésbiztonsági felügyelet) vizsgálata pedig kiderítette, hogy az önvezető autónak nagyjából hat másodperce volt reagálni, miután észlelte a biciklist. A jármű pedig nem tudta gyalogosként azonosítani Ms. Herzberget ezért pedig semmit nem tett, hogy elkerülje az ütközést.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!