Bemutatták a balesetet okozó Uber jármű fedélzeti kamerájának felvételét

0

A videó megtekintése után mindenki levonhatja a megfelelő tanulságot.

Tegnapelőtti hír volt nálunk is, hogy az Arizona állambeli Tampa városában az Uber egyik önvezető módban közlekedő Volvo XC90-es autója elgázolt egy nőt aki az úton próbált meg átkelni. A szerencsétlenül járt nőt kórházba szállították, ám sérülései annyira komolyak voltak, hogy már nem tudták az életét megmenteni.

[vc_video link=”https://youtu.be/8_ZOn5RKwU0″ align=”center”]

A rendőrség azóta közzé tette a jármű fedélzeti kamerájának felvételét, amit az amerikai ABC 15 Arizona nevű tv csatorna adott le. A felvételből kivágták ugyan a becsapódást, de a szituáció egyértelműen felismerhető. A látási viszonyok nagyon gyengék voltak és a gyalogos sem volt észrevehető egészen az ütközés pillanatáig. Az áldozat valószínűleg nem hirtelen lépett le az úttestre és bár a sötét miatt egy emberi vezető sem tudta volna elkerülni az ütközést, felmerül a kérdés, hogy a radarok miért nem vették észre a nőt?

Főleg, hogy azok képalkotó képességét nem befolyásolhatná a sötétség. Számos szemszögből vizsgálható a szituáció, de a lenti videó alapján mindenki döntse el maga, mit gondol a helyzetről:

[vc_video link=”https://youtu.be/XTXd5bfX_GI” align=”center”]

Az eset után az Uber átmenetileg kivezette a teljes tesztflottát az utakról. Pedig már olyan városokban folyt az éles tesztelés, mint San Francisco, Pittsburgh, és Torontó.
Dara Khosrowshahi (Uber CEO) is tweet-elt egyet az esetről:

[vc_raw_js]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[/vc_raw_js]

Sajnos nem ez az első eset az Uber önvezető autóinak tesztelésekor bekövetkezett balesetek tekintetében. Még 2017 márciusában Tempe városában egy 3 autót érintő balesetet okozott egy Uber-Volvo XC90, itt is volt sofőr a volán mögött. A rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy NEM az önvezető autó hibázott.

Forrás: motor1.com

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!