Tényleg megvalósul a Tesla étteremmel összekötött Supercharger állomása?

0

Sokan viccnek gondolták Elon Musk ötletét egy régimódi autós étteremről, ami egyes Supercharger állomások mellett létesülne. Úgy tűnik, Musk nem viccelt.

A vállalat ugyanis elkezdett engedélyeztetni egy éttermet és egy Supercharger állomást Santa Monica területén.

Az érdeklődés ezen elgondolás felé ráadásul nem új és a későbbiekben több ilyen egység is nyílhat. Erre vannak konkrét példák is. 2 ilyen töltőállomás is létesült már, az egyik Kettleman City-ben (Los Angeles és San Fransisco között), a másik pedig Baker városában (Los Angeles és Las Vegas között). Itt javarészt napelemeken alapuló töltők lettek üzembe helyezve, kiegészítve egy kávézóval, ahol a töltést kényelmes, légkondicionált körülmények között lehet megvárni.

[dt_photos_masonry category=”tesla-kavezo”]

Az állomások elkészülte után továbbvitték a dolgot a Teslánál és JB Straubel (Tesla Co-founder & CTO) tárgyalásokat kezdett egy ételszolgáltatóval (Foodservice Technology Conference Trade Show – FSTEC) arról, hogyan növelhetné a Tesla a szolgáltatásai minőségét egyes Supercharger állomásokon. Elon Musk maga is elhelyezett egy Twitter posztot a témában:

Elképzelése szerint ezek az állomások egyfajta átmenetet képeznének a hagyományos autós éttermek és az autós mozik között. Megérkezéskor automatikusan átváltana az autó központi kijelzője egy étlappá, ahol kiválaszthatnánk, mit kérünk, amíg a töltésünk zajlik.

Úgy tűnik tehát, hogy ez az elképzelés tényleg valóság lesz és az első ilyen étteremmel kiegészített töltőállomás fog megépülni Santa Monica területén hamarosan. Az alábbi építési engedélyt a Tesla igényelte, a cím pedig 1401 Santa Monica BLVD. Jelenleg egy autókereskedés található a helyszínen, amit valószínűleg már megvásárolt a Tesla. Az építkezés megkezdéséről nincsen további információ.

Forrás: electrek.co

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed.

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-facebook-square” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-comments” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]

Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!