Brutális mennyiségű Tesla készült múlt hónapban Kínában

0

A Tesla brutális mennyiségű, 83 000 elektromos járművet gyártott szeptemberben. Ezzel elérte a Tesla a legjobb gyártási hónapját Kínában.

Múlt héten jelentette be a Tesla, hogy 343 000 járművet szállított ki, míg 365 000 modellt gyártott le a harmadik negyedévben. Nos, ezekhez a számokhoz jócskán hozzájárult a kínai gigagyár ahol a China Passenger Car Association (CPCA) legfrissebb jelentése szerint múlt hónapban 83 135 darab Tesla hagyta el a gyárat.

Júniusban mindössze 28 000 (leállás volt), míg augusztusban 77 000 elektromos autóval járult hozzá a Giga Shanghaj a negyedéves rekordhoz. A Tesla China röviden így kommentálta az eredményt: „A Kínában gyártott Tesla modellek rekordarányú eladásai azt mutatják, hogy az elektromos járművek vezetik a mobilitási trendet.”

A szeptemberi rekord jóval megdöntötte a Tesla korábbi júniusi rekordját, mikor 78 000 elektromos autót gyártott Elon Musk vállalata Kínában.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!