Indonéziában épülhet meg a legújabb Tesla gyár

0

Egy eddig nem túl megszokott helyen bukkanhat fel a Tesla, már ami a gyártást illeti, méghozzá Indonéziában. Ha lehet hinni a legújabb találgatásoknak, akkor Elon Musk itt építene egy új elektromos autó- és akkugyárat. Persze, ha belegondolunk, nem feltétlenül olyan furcsa a helyválasztás. Elég arra gondolni, hogy Indonéziában igen gazdag nikkel lelőhelyek vannak.

Az ázsiai országot ennek köszönhetően nagy érdeklődés követi, a kínai CATL és a dél-koreai LG is komoly terveket jelentett be Indonéziával kapcsolatban. Konkrétan helyben létesülő akkumulátorgyárak formájában. Azonban az indonéz kormány okosan játszik a neki osztott kártyalapokkal. Itt található a bolygó egyik leggazdagabb nikkel lelőhelye és az illetékesek úgy döntöttek, hogy nem csak egyszerűen eladják a területén található nyersanyagot, hanem azt helyben épített gyárakban kell felhasználni. Ezzel fejlesztve az ország iparát és munkahelyeket létesítve.

Az elektromos autógyártás sikerének egyik legfontosabb kulcsa az elérhető nyersanyagok megléte. Elon Musk pontosan tudja, ezért a Tesla sem akar kimaradni a buliból. A Tesla is minél nagyobb szeletet akar magának a bolygón elérhető, számukra is szükséges nyersanyagokból.

Abban az évben Agus Gumiwang ipari miniszter elmondta a CNBC-nek, hogy a Teslával folytatott megbeszélés az akkumulátorgyárról „folyamatban van”. Úgy tűnik, hogy igaza lehetett az illetékesnek. Most több információ is újra megerősíteni látszik azt a tényt, hogy a Tesla szintén építeni fog egy gyárat Indonéziában. Legalábbis Bahlil Lahadalia, Indonézia befektetési minisztere biztos abban, hogy a Tesla befektetéseket fog végrehajtani az országban. Sajtóértesülések szerint Elon Musk beleegyezett, hogy üzemet építsen a Közép-Jáva tartományban található ipari komplexumban, miután találkozott Joko Widodo indonéz elnökkel. A találkozóról még egy Twitter poszt is született:

Ha lehet hinni a helyi sajtónak, akkor konkrét megállapodást egyelőre nem írtak alá, azonban a beruházási miniszter utalt arra, hogy a projekt idén elkezdődhet. A lehetséges beruházás összegéről sem árultak el részleteket. Musk és Widodo az indonéz elnök látogatása során találkozott a SpaceX Starbase-en, Texas államban. Ott állítólag a beruházásokról, de általában a technológiáról és az innovációról is szó esett. Ha minden jól megy, még az idén megszülethet egy megállapodás.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!