Jövő nyáron indulhat a frissített Tesla Model Y sorozatgyártása

0

A Tesla Model 3 életében talán az egyik legnagyobb változást hozta a Highland néven érkezett frissítés. Az idén szeptemberben bemutatkozott újdonság révén számos ponton megújult a Model 3, melyeket Nagy Gábor kollégánk minden igényt kielégítően számba is vett november végén. Ha valaki ebben a típusban és kivitelben gondolkodik, erősen ajánlott az alábbi cikk elolvasása:

A Model 3 Highland újra feltornázta a típus eladási számait, teljesen érthető okokból. Ehhez az autóhoz a bemutatása óta nem nyúlt hozzá komolyabban a Tesla, így ideje volt már némi frissítésnek, ahogyan azt az autóiparban megszokhatták a vásárlók. Ám ezen gondolat mentén adódik a kérdés, hogy mi lesz a Model Y-nal?

Az Y-n jelenleg a Tesla legnépszerűbb elektromos autója, megjelenése után nem sokkal átvette a Model 3 vezető szerepét, ami ismét csak azt mutatja, hogy egy SUV, vagy crossover mennyire sikeres tud lenni napjainkban. A Model Y még az eredeti Model 3 formavilágára épül, így a M3 Highland bemutatásakor rögtön elindultak a találgatások, hogy az Y mikor kapja meg a maga frissítését.

Még a Highland konkrét bemutatkozása előtt felröppent a hír, miszerint a Model Y hasonló jellegű átdolgozása Juniper kódnéven futhat a vállalatnál, tehát dolgoznak az ügyön az illetékesek.

A legújabb külföldi cikk a témában a Bloomberg hasábjairól érkezett, miszerint a Tesla elkészült a szükséges háttérmunkálatokkal és készek elindítani a gyártást. Ezt pedig elsőként a Giga Sanghaj sorain tennék meg. Az elő-szériás gyártás a 2024-es év elején esedékes karbantartási leállás során készítenék elő. Ez a leállás nagyjából 1 hetet vesz majd igénybe, ám azt nem tudni, hogy rögtön szilveszter után, vagy a kínai Új Év ünnepén, februárban történne ez meg.

További infó a Bloombergtől, hogy ha az elő-szériás gyártás sikeres lesz, akkor 2024 közepén indulhat a sorozatgyártás is. A frissített Model Y így akár már 2024 őszén megérkezhet a nagyközönséghez, ahogyan az történt a Model 3 Highland esetében is. A Bloomberg a cikkét belsős információkra hivatkozva közölte le.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!