Megkapta a magyarországi árát a hétüléses BYD Tang SUV

0

A BYD, az új energiákkal hajtott járművek járművek globális piacvezetője a budapesti Millenárison mutatta be tisztán elektromos TANG modelljét, ami megkapta a magyarországi árát is.

A BYD TANG dizájnja jelentős átalakuláson ment keresztül. Ez a stílusos, kifinomult és dinamikus vonalvezetésű elektromos SUV akár hét utast is biztonságosan és kényelmesen szállíthat. Az új orrkialakítás a BYD „Sárkányarc” dizájnjának legfrissebb változata, amely keleti elemeket ötvöz nyugati stílusjegyekkel, így teremtve modern és harmonikus megjelenést.

Wolfgang Egger, a BYD vezető formatervezője által vezetett nemzetközi csapat hosszú tengelytávú karosszériát alkotott, rövid első és hátsó túlnyúlásokkal. A kifogástalan arányok és erőteljes külső mögött tágas belső tér és kategóriaelső praktikum rejlik. Az autó elején szögletes LED-fényszórók és a BYD emblémát viselő éles vonalak dominálnak. A feszes karosszéria, a finom vonalvezetés és a pontos illesztések elegánsan lendületes megjelenést biztosítanak.

Az elnyújtott ablakvonalak, sötétített oszlopok és üvegek, valamint a csiszolt díszlécek vizuálisan is nyújtják a TANG formáját. Az enyhén lejtő tetővonal és az integrált tetőlécek dinamikus hatást kölcsönöznek az oldalnézetnek. A hangsúlyos vállvonal a fényszóróktól indul, végigfut a karosszérián, egységesíti az oldalsó képet. A hátsó lámpák térbeli kialakítása pedig az autó teljes szélességében átível, sötétben is karakteres megjelenést biztosít a TANG számára.

A BYD TANG, amely 4970 mm hosszú, 1955 mm széles és 1745 mm magas, az európai kínálatban a SEAL U felett helyezkedik el. Méretei önmagukban is biztosítják a hét utas kényelmét, így ideális választás nagycsaládosoknak és sokat utazóknak. A tervezők kiemelten figyeltek a hétköznapi praktikumra és a sokoldalú kialakításra. A harmadik sori ülések egyenként lehajthatók a padlóba, míg a középső ülések 60:40 arányban előredönthetők.

Ez a variálható belsőtér lehetővé teszi, hogy a csomagtartó kapacitása a 235 literről akár 1655 literre is növekedjen, így a sílécek és a hódeszkák is könnyen szállíthatók. Ötüléses konfigurációban, teljesen megtöltve a csomagtér 940 literes kapacitást nyújt. A második sor ülései csúsztathatók, így az utasok lábtere rugalmasan alakítható, és a támlák dőlésszöge is állítható. A harmadik sorba való bejutást egy külön mechanizmus segíti: a szélső ülés előredöntésével kényelmesen nyílik hely a hátsó utasok ki- és beszállásához.

A BYD TANG prémium utastéri élményt kínál a kifinomult anyagok, modern technológiák és kényelmi funkciók ötvözésével. Az elegáns műszerfal, finom tapintású felületek és ízléses részletek kellemes térérzetet teremtenek.

A 31 színben állítható hangulatvilágítás kiemeli az utastér vonalait, míg a fűthető, bőrhuzatú, többfunkciós kormány, a megvilágított fokozatválasztó kar és start/stop gomb luxushangulatot árasztanak. A gyémántmintás, fekete vagy barna nappabőr ülések elektromosan állíthatók, szellőztethetők, fűthetők, sőt masszázsfunkcióval is ellátottak. A nagyméretű, nyitható panorámatető tágas érzést kelt, míg az alapfelszereltség részeként számos légtisztító rendszer, köztük PM2.5 szűrő és negatív ion generátor, tiszta és friss környezetet biztosít.

A BYD TANG Intelligent Cockpit System egy teljes körű digitális élményt kínál. A vezető előtti 12,3 colos kijelző a menetadatokat mutatja, míg a középkonzolon elforgatható 15,6 colos érintőképernyőn infotainment, navigáció, klímavezérlés fut. A rendszer központi eleme a gyors reakciójú Qualcomm SA8155 chip, a „Hi BYD” paranccsal aktiválható digitális asszisztens pedig hangvezérlést biztosít.

A második sor utasai külön LCD panelen állíthatják be a klímát. A TANG alapfelszereltségébe tartozik a 4G kapcsolat, Spotify, HERE navigáció, Android Auto és Apple CarPlay integrációval, illetve a BYD Cloud Services, amely távoli elérést biztosít a BYD appon keresztül. Az NFC technológia lehetővé teszi, hogy az autót okoseszközzel nyissuk-zárjuk. A 12 hangszórós Dynaudio rendszer kiváló hangzást nyújt az utastérben.

A TANG hajtásláncának első motorja 180 kW-os, a hátsó pedig 200 kW-os, így a rendszerteljesítmény 380 kW (517 LE). A 700 Nm nyomaték révén a jármű 4,9 másodperc alatt gyorsul 0-100 km/h-ra. Az elektromos SUV csendesen működik, és akár 1500 kg-os utánfutót is vontathat.

A BYD által tervezett Blade akkumulátorok lítium-vasfoszfát katóddal készülnek, 24 folyadékhűtésű cellamodullal, ami javítja a tartósságot, töltési képességet és hőstabilitást szélsőséges hőmérsékleten is. A több rétegű, méhsejt szerkezet fokozza az autó biztonságát, és része a jármű teherviselő szerkezetének.

A beépített hőszivattyú 10%-kal növeli a hatótávot, akár 530 km-re. A 108.8 kWh kapacitású akkumulátor 11 kW-os váltóáramú töltéssel vagy akár 170 kW-os egyenáramú gyorstöltéssel is tölthető. A V2L funkcióval 4 kW-ig külső eszközök is működtethetők. A Blade akkumulátor kiemelkedő biztonsági teszteken bizonyított, és ötcsillagos Euro NCAP minősítést szerzett.

A tisztán elektromos BYD Tang kedvezményes bevezető bruttó ára 25 400 000 Ft, de további 4 millió forint állami támogatás is igényelhető a most bemutatott modellre. A részletes árlista, ide kattintva érhető el.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!