Új elektromosautó-támogatási pályázat jöhet Magyarországon

0

A cégek elektromosautó-vásárlásait ösztönző pályázat 2025. március 31-ig él, ennek a meghosszabbítását illetve családokra való kiterjesztését lengette be Lantos Csaba.

Lantos Csaba energiaügyi miniszter a Portfolio Energy Investment Forum 2024 konferenciáján elmondta, hogy tervezik az elektromos autók támogatására irányuló pályázat meghosszabbítását, amely a családokra is kiterjedhet. A pályázat jövőjével kapcsolatban azonban nem árult el konkrét részleteket.

A 2024 februárja óta elérhető pályázatot olyan európai vállalkozások vehetik igénybe, amelyek magyarországi székhellyel vagy fiókteleppel rendelkeznek, és tevékenységi körükben nem szerepel a gépjárműkölcsönzés vagy gépjármű-kereskedelem. Taxis egyéni vállalkozók esetében feltétel, hogy a tevékenységük legkésőbb 2023. december 1-jéig be legyen jegyezve.

A pályázat keretében egy cég méretétől függően különböző számú autóra pályázhat: legfeljebb kilenc alkalmazott esetén egy autóra, 10-49 fő esetén öt autóra, 50-249 alkalmazott esetén tíz autóra, míg 250 fő felett maximum 16 járműre. Egy pályázó 2,8 millió és 64 millió forint közötti támogatásra nyújthat be kérelmet.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!