Nagy sikereket ért el az elektromos Peugeot e-3008

0

Bár az új Peugeot 3008 és E-3008 csak három hónapja van a piacon, már több mint 50.000 rendelést regisztráltak rá. Ez a korai, kiemelkedő siker egyértelműen azt mutatja, hogy a Peugeot helyes irányba halad mind a technológiai fejlesztések, mind a formatervezés terén.

Az új Peugeot e-3008-as 2024 áprilisában debütált a francia piacon, míg a többi európai országban két hónappal később került bevezetésre. Az időzítés alapján akár arra is gondolhatnánk, hogy az ezt követő nyári uborkaszezon miatt az eladások lassan indultak be. Azonban éppen az ellenkezője történt: a Peugeot 3008 és e-3008 hatalmas sikerrel robbant be a piacra, amit jól mutat, hogy a Peugeot már több mint 50.000 rendelést regisztrált az autóra.

Ha már a figyelemre méltó számoknál tartunk, érdemes kiemelni, hogy a rendelési állomány negyedét a tisztán elektromos (BEV) verziók teszik ki. Ez az arány egyrészt meghaladja a kategória átlagát, másrészt különösen figyelemreméltó annak tükrében, hogy a teljes európai piacon visszaesés tapasztalható a villanyautók értékesítésében.

Mindezeket figyelembe véve azonban a Peugeot 3008 sikere nem meglepő. A modell pályafutása kiemelkedően indult, hiszen az e-3008 nem sokkal a bemutatása után, 2024-ben elnyerte a rangos Red Dot formatervezési díjat. Az innovatív belső dizájn és a műszerfal fölött szinte lebegő dupla kijelző egyedülálló megoldás a kategóriában.

A Franciaországban tervezett, fejlesztett és gyártott ötajtós Peugeot modell esetében a megrendelések zömét a jobban felszerelt GT változatra adják le (az Allure az alapkivitel). Ez a tény igazolja a Peugeot törekvését, hogy termékei minőségét, műszaki tartalmát és felszereltségét a prémiumgyártókéhoz közelíti, de tartja a márkától megszokott kedvező árszintet.

A 3008 sikerének másik kulcsa, hogy a hozzá kínált hajtásláncok mindenféle igényt képesek kielégíteni. A tisztán elektromos változatok sorát a 210 lóerős nyitja, de van összkerékhajtású kivitel is 320 lóerővel, a legnagyobb, közel 700 km-es hatótávot ígérő verzió pedig a 230 lóerős Long Range modell.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!