Családi elektromos SUV-ként érkezett meg a Zeekr 7X

0

A Zeekr legújabb családi SUV-ja a Zeekr 7X nem csak a klasszikus SUV stílust képviseli, hanem lenyűgöző technológiai és teljesítménybeli jellemzőkkel is rendelkezik.

Ahogyan arról nem is olyan régen írtam, a kínai Zeekr már nagy erőkkel készül a legújabb elektromos autójának bemutatására, amit mostanáig csak álcafóliába burkolva lehetett megnézni. Várható volt, hogy nem fognak sokat várni a további infók csepegtetésével így újabb fontos paraméterek derültek ki a 7X-ről. Elsőként a nevet tudhattuk meg, amit a gyártó elmondása alapján belerejtettek az álcafólia motívumaiba is: 7X néven érkezik majd a Zeekr következő elektromos modellje.

A típus nevében a 7 a portfólión belüli elhelyezkedésre utal, elmondásuk szerint a 7-es szám „jelzi piaci pozícióját a luxus BEV szegmensben”, míg az X az SUV kivitel jelzése.  A név mellett számos fotó is érkezett, melyeken ezúttal már teljes valójában látható az autó. Ezeken felül pedig a technika kapcsán is érkezett nem kevés információ. Az várható volt, hogy a Zeekr legújabb autója is a Geely családon belül már jól ismert SEA (Sustainable Experience Architecture) platformra fog megépülni.

A Zekkr 7X méretei: 4825 mm hossz, 1930 mm szélesség, 1656 mm magasság és 2925 mm tengelytáv. Ezzel a Zeekr szerint a 7X kategóriája legnagyobb méretű utasterét tudja kínálni a vásárlóknak.

Akkukémia kapcsán ami eddig biztos, az az LFP kémia megléte. Viszont ha alaposabban elolvassuk a nagy külföldi magazinoknak eljuttatott infócsomagot, akkor kisejlik belőle, hogy jó eséllyel a magasabb felszereltségű autókban más kémiájú akkucellák is választhatók lesznek.

Ha már SEA platform akkor itt is 800 V a rendszerfeszültség, ráadásul az összes felszereltségi szinten. Az alapváltozatban egy, míg a komolyabb szinteken két e-motor kerül majd a hajtásláncba, szilícium-karbid komponensekkel. A legkisebb teljesítmény 310 kW, míg a kétmotoros változatokban 475 kW (az alap 310 kW-os motor mellé bejön egy 165 kW-os is) a vonatkozó érték. Ezek a kivitelek már 4 másodperc alatt hozzák a 0-100 km/h gyorsulást. Aki pedig szereti a kényelmet, azok az opciós légrugót is beikszelhetik.

Egyelőre ennyit lehet tudni a legújabb ZEEKR modelljéről, a 7X-ről. Bizonyára hamarosan újabb hírek érkezhetnek a jövőben, remélhetőleg a 7X belteréről.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!