Újabb kínai elektromos autómárkák érkeztek Magyarországra

0

Újabb két kínai autómárka jelenik meg a magyarországi autópiacon, a SERES Automotive járműveinek kizárólagos importőri szerződését csütörtökön Budapesten írták alá a SERES Group és a Duna Autó cégcsoport képviselői.

A megállapodás szerint a Duna Autó a kínai gyártónak a NEV (new energy vehicle, új energiákkal hajtott) kategóriába sorolt SERES modelljeit, valamint a DFSK márka hagyományos és elektromos személyautóit és kisteherautóit fogja forgalmazni. 

Az aláírás alkalmából Ormos Péter, a Duna Autó csoport vezérigazgatója hangsúlyozta: a csoport stratégiájának értelmében az autóiparban zajló átalakulások jelentős szereplője kíván lenni Magyarországon, ezért döntött úgy, hogy a kínai gyártó partnere lesz. A Duna Autó értékesítési portfóliójába mostantól 27 autómárka tartozik, ebből 4 kínai, közülük háromnak kizárólagos importőre.

A megállapodás alkalmából tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a SERES Kínában a legnagyobb NEV járműgyártók között van, alkatrészbeszállítóból vált az autóipari technológiai fejlesztések éllovasává. Modellpalettája 2022-re alakult ki, azóta dinamikus növekedést produkál, már 70 országban van jelen. A SERES már létrehozta európai központját és létesített egy központi alkatrészraktárt, az év során pedig 11 európai országban kezdi meg járműveinek forgalmazását.

Magyarországon a tervek szerint az év végéig 4-6 kereskedésben kezdik meg a két márka forgalmazását, egy év alatt 10-15-re bővülhet a számuk. A jövő év végére a SERES 1000-1200 jármű eladásával egy százalékos piaci részesedést remél a magyarországi újautó-piacon.

A Duna Autó cégcsoport Ormos Péter tájékoztatása szerint mintegy 6000 autót értékesített 2023-ban. A vezérigazgató az MTI kérdésére közölte, hogy az előzetes adatok szerint a cégcsoport árbevétele tavaly elérte az 51 milliárd forintot, az adózott eredmény pedig meg fogja haladni az 1 milliárdot. A nyilvános cégadatok szerint a Duna Autó Zrt. értékesítésének nettó árbevétele 2022-ben 38,5 milliárd forint volt a 2021. évi 38,6 milliárd forint után. Az adózott eredménye tavaly 1,24 milliárd forint, egy évvel korábban 622 millió forint volt.

A jövőt a tisztán elektromos és hatótávnövelt kínálattal érkező SERES képviseli 4 modellel, míg a DFSK választékában a hagyományos és elektromos meghajtású járművek egyaránt megtalálhatóak lesznek. A bevezető kínálatban 3 személyautó modell és 4 kishaszongépjármű érkezik a magyar vevőkhöz.

Magyarországra érkező SERES modellek: SERES3 BEV, SERES5 BEV, SERES5 REV, SERES7 REV, Magyarországra érkező DFSK modellek – személyautók: DFSK 500 (ICE), DFSK 600 (ICE), DFSK E5 (PHEV), haszongépjárművek: DFSK C31, C35 (ICE), DFSK EC31 (BEV), DFSK EC75 (BEV)

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!