Kínában idén már több e-autó találhat gazdára, mint hagyományos

0

Az elektromos autókról szól a legnagyobb kínai autóvásár, a Pekingi Autószalon. 278 elektromos típust állítanak ki, ezek közül 117 új modell. Kína nemcsak a legnagyobb gyártója az elektromos autóknak, de a legnagyobb piac is egyben. Év végére a BYD lett a világ legnagyobb elektromosautó-gyártója, aki Szegeden építi fel első európai autógyárát.

Futurisztikus formatervek és teljesen környezetkímélő, elektromos meghajtás – ezek jellemzik a múlt csütörtökön megnyitott Pekingi Autószalont. A rendezvény szervezői szerint 278 „új energiájú” jármű látható a rendezvényen, melyek teljesen elektromos vagy hibrid meghajtásúak. Az ismert nagy autómárkák mellett sok új is bemutatkozik az expón.

A kínai lakosság elképesztő mennyiségű modell közül választhat: a kínálatban jelenleg mintegy 400 elektromos és hibrid meghajtású modell kapható a szalonokban.

Tömegek lepték el a világ legnagyobb elektromos járműgyártójának, a BYD-nak a standját. Az Európában is terjeszkedő autóipari cég hatalmas fejlődésen ment keresztül, és vált Kína vezető járműgyártójává.

„Az új energia trendek mellett a BYD továbbra is innovációt folytat és a változásra törekszik. 2023-ban több mint hárommillió eladott járművel vezető szerepet töltünk be a kínai piacon” – nyilatkozta a BYD értékesítési osztályának vezetője.

Kína nemcsak a legnagyobb gyártója az elektromos autóknak, hanem a legnagyobb piaca is egyben. Iparági szakértők előrejelzése szerint az újautó-eladások terén idén már több tisztán elektromos hajtású járművet adnak el, mint hagyományost.

„Az új, energikus kínai szedánok – mint például a Csin és Han modellek – az eladások terén nagy mértékben helyettesítik a hagyományos meghajtású autókat. Ez a folyamat már megfordíthatatlan” – jelentette ki Lu Tian, a BYD vezető értékesítési menedzsere.

Az expón bemutatkozott a NIO gyár első elektromos szedánja is, amely a Kínában is gyártott amerikai modell, a Tesla Model S kihívójának szán a cég. Az autó különlegessége, hogy akár 1000 kilométert is képes megtenni egy töltéssel.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!