Nőtt a csehországi személyautó-gyártás

0

Az első negyedévben éves szinten 11,5 százalékkal 394 443 darabra nőtt a személyautó-gyártás Csehországban – közölte a cseh autóipari szövetség csütörtökön Prágában. A közlemény szerint ez az eddigi legmagasabb első negyedévi termelési adat. 

A legnagyobb cseh autógyár, a német Volkswagen konszernhez tartozó Skoda Auto, a január-márciusi három hónap alatt csehországi üzemeiben 243 322 darab kocsit állított elő, ami éves összehasonlításban 5 százalékos növekedés. Az elektromos autók száma 12 691 volt, azaz a termelés 5,2 százaléka.

A koreai Hyundai termelése egy év alatt 1,2 százalékkal 87 200-ra csökkent, ebből az elektromos kocsik aránya 16,4 százalékot tett ki. 

A japán Toyota termelése viszont 89 százalékkal 63 921 gépkocsira nőtt, ennek majdnem felét elektromos vagy hibrid meghajtású autók tették ki. A növekedés azért volt olyan magas, mert a tavalyi év elején a Toyota műszaki-technológiai átállások miatt több hétig állt és nem termelt.

Az elektromos autók száma mintegy harmaddal 27 024 darabra csökkent. Arányuk a személyautók gyártásában a korábbi 11,7 százalékról 6,8 százalékra esett vissza.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!