Nagyobb hatótávot és gyorsabb töltést kapott az elektromos Mustang

0

A Ford bemutatta új, 2024-es tisztán elektromos Mustang Mach-E termékcsaládját, amely nagyobb hatótávot, jobb gyorsulást és gyorsabb töltést kínál.

Nem vitás, hogy a Ford nagyon merészet lépett, amikor a saját és a világ egyik legismertebb autótípusát fogták és bevitték magukkal a tisztán elektromos meghajtású modellek palettájára. Volt is ebből hatalmas felháborodás a rajongók részéről, sokan nem értették, mit gondolt a Ford vezetősége, amikor ezt meglépték és bemutatták a tisztán elektromos Ford Mustang Mach-E modellt.

A bemutató óta eltelt pár év és a Mach-E köszöni szépen nagyon jól megvan. A modell sikeresnek mondható, hiszen keresik a vevők és bár Európában nem látni belőle túl sokat, azért még hazánkban is szembejön egy-egy Mach-E. Hazánkban jelenleg mindenféle kedvezmények és támogatások nélkül 24 200 000 Ft kifizetése esetén haza lehet vinni a belépő szintű autót, de most elég sok kedvezménnyel akár 18 millió Forintért is megvehető.

A nagy akciózás talán nem véletlen, ugyanis a Ford bejelentette, hogy érkezik az utód, vagyis egy frissített, 2024-es modellévű Mach-E. Ehhez kapcsolódóan be is mutatták már azt, hogy miként fog a kínálat felépülni és amerikai árak is vannak már a frissített autóhoz. A legerősebben kommunikált fejlesztés természetesen a megtehető hatótávot érinti, pozitív irányban. Bár részleteket, illetve, hogy miként érték el az extra hatótávot nem tudni, azt viszont igen, hogy mennyivel lett több a hatótáv:

Kivitel2024-es modell hatótávjaJavulás
Mustang Mach-E Select, standard-range battery, rear-wheel drive 400 km+ 32 km
Mustang Mach-E Premium, extended-range battery, rear-wheel drive 515 km+ 32 km
Mustang Mach-E GT 450 km+ 16 km
Mustang Mach-E Rally 425 km

A javulást többek között a hátsó tengelyen lakó e-motor jobb hatékonyságának és számos más finomhangolásnak köszönhetjük, melyek együtt adják ki a jobb hatásfokot. A töltési teljesítmény is javult a Ford szerint, bár konkrét specifikáció egyelőre nincs. A márka szerint az új akkupakkot 20 százalékkal gyorsabban tudjuk majd feltölteni, mint a jelenlegi modell esetében. Ez konkrétan azt jelenti, hogy 10-ről 80 százalékra nagyjából 36 perc alatt tölthető fel a pakk, ami majdnem 9 perccel javított érték.

Végül a teljesítményeken is reszeltek némileg a mérnökök, leginkább a 2024-es Mustang Mach-E GT esetében látható ez majd (Performance Upgrade), amivel a 0-100 km/h gyorsulás 3,3 mp alatt letudható. Illetve megjelenik majd a Ford Mustang Mach-E Rally kivitel is, aminek megemelték a hasmagasságát, hogy a terepen való mókázáshoz is társ lehessen a Mach-E.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!