Leszállította egymilliomodik elektromos autóját a BMW

0

Széleskörű termékpalettája vonzó képviselőivel a BMW Group 2024-ben is tovább ösztönzi az elektromos mobilitás térnyerését, a folyamatosan változó piaci körülmények ellenére is.

A müncheni központú vállalatcsoport az év első három hónapjában világszerte összesen 82 700 darab tisztán elektromos BMW, MINI és Rolls-Royce modellt adott el, amelynek köszönhetően a BMW Group tisztán elektromos meghajtású modelljeinek abszolút éves értékesítési mutatója 27,9 százalékos gyarapodással zárt.

„A BMW Group továbbra is növekedési pályán tartja tisztán elektromos modelljeit. A BMW i3 piaci bevezetése óta átadott egymillió darab elektromos meghajtású modellel újabb fontos mérföldkőhöz érkeztünk, amely termékpalettánk vonzerejét igazolja” – mondta Jochen Goller, a BMW AG igazgatótanácsának ügyfélélmény, márka és értékesítésért felelős tagja. 

2024 első negyedévében a BMW márka világszerte 531 039 darab új autót értékesített, amely az előző esztendő megegyező időszakához viszonyítva 2,5 százalékos növekedésnek felel meg. A bajor prémiummárka a tisztán elektromos meghajtású modellek szegmensében kimagasló ügyfélérdeklődést regisztrált: a január és március között eladott 78 691 darab modell 40,6 százalékkal szárnyalja túl az egy évvel korábbi teljesítményt.

A márka tisztán elektromos meghajtású modelljei közül a BMW i4, a BMW iX3, a BMW iX1, a BMW iX és a BMW i7 a legnépszerűbb. Az ügyfelek a márciusban debütált, új BMW iX2 modellről is pozitív véleményeket alkotnak. A frissen bevezetett BMW 5-ös sorozat, amely négyféle hajtáslánc-technológiával, így többek között a BMW i5 tisztán elektromos meghajtású modell képében is elérhető, ugyancsak rendkívüli népszerűségnek örvend.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!