A Világ Év Sportautója címet nyerte a legdögösebb Hyundai

0

Világ Év Autója díjátadó ünnepélyén az IONIQ 5 N nagy teljesítményű elektromos járművet választották meg a 2024-es Világ Év Sportautójának

A Hyundai IONIQ 5 modellcsaládja ezzel három egymást követő év alatt negyedszer diadalmaskodik a Világ Év Autója szavazáson. A legújabb elismerés megerősíti az IONIQ 5 N úttörő piaci pozícióját, amint a modell kiemelkedő nagy teljesítményű technológiájával tovább növeli előnyét tisztán elektromos versenytársai előtt. 

„Hatalmas öröm és megtiszteltetés, hogy az IONIQ 5 N nyerte el a rangos Világ Év Sportautója címet.” – mondta Jaehoon Chang, a Hyundai Motor Company elnök-vezérigazgatója. „Ez a díj pontosan tanúskodik a Hyundai azon elkötelezettségéről, hogy folyamatosan tágítjuk az elektromos teljesítmény és innováció határait. Hatalmas elégedettségre ad okot, hogy az elmúlt három év során összesen hét Világ Év Autója díjat nyertünk el. Büszkék vagyunk arra, hogy folytatni tudtuk nyerő szériánkat, tovább erősítve a Hyundai vezető pozícióját az elektromos járművek globális iparágában.” 

A 2023 júliusában bemutatott IONIQ 5 N a Hyundai N sportmárka első tisztán elektromos modelljeként új technológiákat és fokozott versenypálya-alkalmasságot vonultat fel; az N villamosítási stratégiájának első lépéseként a vezetőközpontú, nagy teljesítményű elektromos járművek vadonatúj szegmensét teremti meg. Az alapkivitelű IONIQ 5 által is alkalmazott elektromos, globális moduláris platformot (E-GMP) az N márka motorsportból származó technológiáival és annak villamosított „gördülő laboratóriumain” keresztül szerzett tapasztalataival társítva a legteljesebb mértékben kiaknázza az elektromos járműben rejlő teljesítmény-tartalékokat. A nemzetközi szaksajtó széles körben szólt elismerősen az IONIQ 5 N-ről, amelyet „úttörő jelentőségű,” „korszakalkotó” modellként, a nagy teljesítményű elektromos járművek „mértékadó” típusaként jellemeztek. Az IONIQ 5 N a Top Gear 2023-as Év Autója szavazásán is abszolút elsőséget ért el, míg a német Sport Auto magazin tesztjén a leggyorsabb elektromos szabadidőjárműnek bizonyult a Nürburgring Nordschleife versenypályán.

„Az IONIQ 5 N fontos mérföldkő a Hyundai N életében, illetve a vállalat villamosítási stratégiájában. Az E-GMP platformot az N motorsport-tapasztalatával ötvözte olyan úttörő, nagy teljesítményű elektromos járművet alkottunk, amely új mércét állít az autóiparban.” – mondta Till Wartenberg, a Hyundai Motor Company N márkáért és motorsport részlegért felelős alelnöke. 

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!