Együtt indul Budapest 160 darabos trolitenderén az Ikarus és a Yutong

0

A BKK szóló és csuklós trolibuszokra kiírt tenderén való induláshoz kötött egymással partneri megállapodást a 130 éves múltra visszatekintő magyar buszgyártó, az Ikarus, és a maga 10%-ot meghaladó globális piaci részesedésével a világ legnagyobb buszgyártója, a Yutong Bus Co. Ltd.

A Budapesti Közlekedési Központ által „Trolibusz járműbeszerzés IV. ütem ” néven kiírt nyílt tárgyalásos közbeszerzési eljárás 2025-2027- től esedékes és összesen 160 kisegítő akkumulátoros önjáró képességgel is rendelkező csuklós és szóló trolibusz beszerzését foglalja magában. 

Az Ikarus büszke arra, hogy olyan piacvezető partnerekkel tud együttműködni, mint amilyen a Yutong is. A mostani konzorciumi partnerség lehetővé teszi, hogy az összehangolt erőforrásoknak köszönhetően sikeres pályázat esetén a két buszgyártó hatékonyan működjön együtt a projektmegvalósítás érdekében.

Bár az Ikarus korábban trolibuszokat is gyártott Magyarországon, a BKK tenderére való megfeleléshez szükség volt egy olyan nemzetközi partnerre, aki jelenleg is rendelkezik a megfelelő trolibuszgyártási kapacitással, a Yutong örömmel vállalta a partnerségi felkérést.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!