A vártnál korábban érkezik az elektromos Toyota Hilux

0

A vártnál korábban, 2025 végéig piacra dobja a tisztán elektromos Hilux pickupját a Toyota. A Toyota váratlan lépése azután történt, hogy a japán rivális, az Isuzu is bemutatta a saját elektromos pickupját, a D-MAX-ot.

A pickup, mint autó leginkább az Egyesült Államokban népszerű, azonban van még néhány hely a világon, ahol ha nem is akkora mértékben, de nagyon szeretik a pickupokat, ez pedig Ázsia, ami az egyik legnagyobb piaca ezen autóknak. Nem véletlen, hogy az Isuzu és a Toyota is itt szereti egymást méregetni ebben a témakörben.

Mivel az autózás jövője a tisztán elektromos meghajtás felé halad, ezért ebben a régióban is megjelent az igény az elektromos modellekre, amit többek között a vietnámi VinFast váratlan sikerei is alátámasztanak. Munkagép fronton itt még nem olyan telített a piac, mint az Egyesült Államokban, így az Isuzu lépése a nemrég bemutatott D-MAX EV modellel egy igen jó helyzetbe hozta a gyártót.

Ahogyan az várható volt, a régió másik nagy vadja, a Toyota sem hagyta annyiban a dolgot. Riválisa húzására a Toyota oldaláról is érkeznek a Hilux tisztán elektromos modelljeiről a legfrissebb hírek. Azt már korábban sejteni lehetett, hogy előbb-utóbb érkezik egy tisztán elektromos változat a világ kedvenc pickupjából, hiszen mikor Akio Toyoda tavaly bepillantást engedett a 2030-ig érkező 30 akkumulátoros elektromos Toyota modellbe, azok között már helyet kapott egy pickup. A cég thaiföldi elnöke szerint a Toyota 2025 végéig piacra dobja a tisztán elektromos Hilux pickupját. A vezető szerint ennek hátterében egyértelműen a japán rivális Isuzu első 100%-ban elektromos pickupjának bemutatása áll.

A Bangkoki Nemzetközi Autószalonon a Toyota Thailand elnöke, Noriaki Kamashita elmondta, hogy a Hilux elektromos változata jövő év végére készül el. A japán autógyártók, mint a Toyota és a Nissan régóta uralják a thaiföldi piacot, de folyamatosan lépést kell tartaniuk a fejlődéssel.

A Toyota Hilux az egyik legkelendőbb kisteherautó világszerte, így érdemes megnézni, hogy mit rak le az asztalra a Toyota. A típust jelenleg hat országban gyártják, 180 országban és régióban értékesítik. Annak ellenére, hogy decemberben kiadta az első „elektromos” Hilux hibridet (48V-os rendszer), a motortérben még mindig egy 2,8 literes dízelmotor dolgozik, így ideje egy tisztán elektromos változattal is előállnia a gyártónak, ha meg akarja őrizni vezető pozícióit.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!