Online párbeszédet indít a kormány a zöldenergiáról

0

A kormány online párbeszédet indít a zöldenergiáról, tizenhárom kérdésben várják a véleményeket a napelemektől a rezsicsökkentésen át az elektromobilitásig – közölte Tóth Edina fideszes európai parlamenti képviselő pénteken Facebook-oldalán.

A kormánypárti politikus a bejegyzéshez feltöltött videóban azt mondta: Brüsszel elhibázta klímapolitikáját. Az EU károsanyag-kibocsátás kereskedelmi rendszerének részeként hozzáadott lakossági klímaadó különösen kedvezőtlenül érinti az európai, és köztük a magyar családokat, továbbá veszélyezteti a magyar rezsicsökkentési program hosszú távú fenntarthatóságát is – jelentette ki.

Hangsúlyozta: jelenleg Magyarországon a legolcsóbbak a rezsidíjak egész Európában, ezért a klímaadó arányaiban pont a magyar háztartások költségeit növelné meg a legnagyobb mértékben, ezt pedig elfogadhatatlannak tartják.

Az átállás költségeit nem a háztartásokkal, hanem a nagy szennyezőkkel kell megfizettetni Tóth Edina szerint. A gazdasági növekedést gátló irreális elképzelések helyett valódi környezet- és polgárbarát, a zöldenergiát előnyben részesítő klímavédelmi intézkedésekre van szükség – jelezte.

Közös ügyünk a zöldenergia – fogalmazott a zoldenergia.kormany.hu oldalon közzétett online kérdőív kitöltésére buzdítva.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!