Gyártási rekordot ért el a kínai ZEEKR

0

Nem vitás, hogy a ZEEKR egy igen jól kitalált és tálalt kínai elektromos autó. Magyon jó érzékkel nyúltak az anyagokhoz, építették fel az autó tudását a kínaiak, és mindezt viszonylag jó áron sikerült piacra dobni. Az már csak hab a tortán, hogy azóta már Európában is jelen van a ZEEKR, az első autókat tavaly év végén már át is adták a boldog tulajdonosoknak.

A ZEEKR névre keresztelt luxus-kategóriás márka a Geely Holding Group égisze alatt született meg. Aki nem ismerné a Geely nevét, annak érdemes tudni, hogy öt csoport tartozik a Geely alá: a Geely Auto Group, ami magába foglalja a Geely Auto, Lynk & Co, Proton és Lotus márkákat.

Második csoportjuk a Volvo Car Group, ahova a Volvo Cars és a Polestar tartozik, a harmadik a Geely New Energy Commercial Vehicle Group névre hallgat, ahova pedig olyan márkák tartoznak, mint a London Electric Vehicle Company és a Farizon. Emellett még két csoportjuk van, amelyek oktatási, turisztikai és motorsport befektetésekkel és beruházásokkal foglalkoznak. A ZEEKR első elektromos modellje a 001 volt, amit 2021 őszén mutattak be, és a kínai vásárlók azonnal lecsaptak rá.

Majd piacra került a 007 is, ami szintén hatalmas sikernek örvend. A típus épp a napokban ünnepelhette a tízezredik legyártott darabot, amiről egy Weibo bejegyzés is született. Ebben a ZEEKR bejelentette, hogy mindössze 56 nap alatt elérte a 10 000 darabos mérföldkövet, mellyel a márka szerint még a 001 sikereit is túlszárnyalta a típus.

Jó kedvében lehettek a marketingesek, ugyanis néhány órával később újabb poszt született a népszerű kínai közösségi oldalon, ami ezúttal már a ZEEKR 001 megújulásáról szól.

A típus életében elérkezett a frissítés ideje, ami az eddig elérhető infók alapján külső és belső változásokat is hozni fog. A részleteket február 27-én tudhatjuk majd meg, de az elemzők már azt rebesgetik, hogy a frissítés ellenére elképzelhető, hogy alacsonyabb áron kerül a szalonokba az ZEEKR 001. Tekintve, hogy egyre több elemző szerint idén hatalmas verseny lesz a kínai elektromos autók piacán.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!