Stílusos elektromos sportkocsiként jön a Volkswagen Scirocco

0

A Volkswagen Scirocco egy legalább olyan legendás típusnév, mint a Golf, vagy éppen a Passat. Az első VW Sciroccót 1974-ben a Genfi Autószalonon mutatták be, a formát a legendás Golf 1-en is dolgozó olasz Giorgio Giugiaro tervezte, és ez volt az első VW coupé, ami első kerekes meghajtást kapott.

Ezzel a német márka egy megfizethető és hatékony sportautót tudott letenni az asztalra. Több nagy megújulás is volt a Scirocco életében, amiből a következő generáció 1981-ben mutatkozott be, majd 2008-ban a harmadik, ami egészen 2014 közepéig volt újonnan kapható.

Azóta eltelt 10 év, és a világ hatalmasat változott. Ma már Európában, és a világ főbb autópiacain is az látszik, hogy az elektromos meghajtásé a jövő, ennek szellemében pedig az autógyártóknak muszáj elgondolkodniuk azon, hogy mit kezdenek a belsőégésű motorok korszakában bejáratódott márkaneveikkel. A VW esetében a Golfnak úgy tűnik, hogy már biztos a jövője, végül a kiváltására szánt ID.3- kárára történhet mindez.

Hogy az olyan nevekkel, mint a Passat, vagy éppen a Beetle mi lesz, azt egyelőre nem tudni, azonban ha hihetünk az angol Autocar magazinnak, akkor a Scirocco is átléphet az elektromos meghajtású jövőbe.

A lap szerint a Volkswagen egy elegáns elektromos sportautót szeretne piacra dobni, amely az ikonikus Scirocco kupé alapján készül, és a közelgő elektromos Porsche Boxsterhez tervezett egyedi platformra épülne meg.

Az elektromos Scirocco egyébként egy nagyobb terv része egy bennfentes szerint, ugyanis olyan neveket is visszahozna tisztán elektromos hajtással a VW Csoport, mint a Porsche Boxster/Cayman, az Audi TT és a Cupra Dark Rebel.

A Volkswagen műszaki igazgatója, Kai Grunitz elmondta, hogy a hamarosan megjelenő tisztán elektromos Golf az új SSP platformon kap helyet. Míg az elektromos Porsche Boxsterhez tervezett PPE platform adaptált változata fogja meghajtani az elektromos Volkswagen Scirocco EV-t. Igaz, hogy a pontos részletek egyelőre nem ismertek, de a lap megjegyzi, hogy a VW valószínüleg számos hajtásláncot és beállítási lehetőséget kínál majd a jövő Scriocco modelljébe.

Továbbá a cikk szerint valószínűleg 2028-ban kerül piacra az elektromos hajtású Scirocco, ami még a zöld lámpát várja a márka vezérigazgatójától, Thomas Schäfertől.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!