Európába hozná a megfizethetőbb elektromos autóját a Rivian

0

A Rivian eddig jellemzően amerikai piacra gyártott autókkal volt jelen az elektromos autók terén, bár jelei már korábban is voltak annak, hogy amennyiben a gyártási volumen és a piaci érdeklődés is lehetővé teszi, nyitnának a globális piacok felé. Ennek első jele lehet a hamarosan bemutatkozó R2 SUV, ami tulajdonképpen a most is kapható R1S SUV kisebb kiadása.

Bő fél éve az R2 még az új platform neve volt, ám mára oda jutottunk, hogy egy komplett elektromos autó kapta meg ezt a nevet, ám ettől függetlenül az alap, amire megépül, ugyanúgy minden elemében a megújulást reklámozza, leginkább a gyártási költségek csökkentését becélozva.

Remélhetően az új Rivian modellek esetében szintén jelentős árcsökkenés várható, hiszen a legtöbb komponenst szeretné házon belül fejleszteni és legyártani a vállalat. Ezen infókra alapozva az elemzők egy 40 000 dolláros áron debütáló elektromos pickupot várnak. Ebből még lejön az Államokban elérhető adókedvezmény is a maga 7500 dolláros költségével, így az R2 jó eséllyel már 32 500 dollárért megvásárolható lesz.

A vezérigazgató szerint a március 7-én debütáló R2 lesz a vállalat „Model 3-ja” , vagyis ahova pozicionálni tudják az első sorozatgyártott, relatív alacsony költségvetésű autóját a Rivian. A hamarosan esedékes bemutató idején amúgy 100 dollár foglaló ellenében elő is jegyezhető lesz az R2.

A típus weboldalán egyébként az is megtalálható, hogy a Rivian Európába is megérkezik, az ezzel kapcsolatos további hírekért ajánlatos a Rivian hírlevelére feliratkoznia az érdeklődőknek. A cég állítása szerint kezdetben az árakat és a szállítási határidőket csak az Egyesült Államokra és Kanadára vonatkozóan teszik közzé. A Rivian oldala szerint első körben az alábbi európai országok számíthatnak az R2 (és akár további Rivian modellek) felbukkanására: Ausztria, Belgium, Svájc, Franciaország, Németország, Spanyolország, az Egyesült Királyság, Olaszország és Hollandia.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!