Tesla: idén nem érkezik Model Y frissítés

0

Ami működik, ahhoz miért nyúljunk hozzá? Valami ilyesmi lehet a Tesla szlogenje is amikor autói külső megújulásáról kell döntenie. Erre mindegyik modellje kiváló példa, legyen szó a Model S, vagy éppen egykori legfontosabb autója, a Model 3 esetéről. Mindkét esetben láthattuk, hogy a Tesla fittyet hány az iparágban bevett szokásoknak, már ami a kinézet frissítését illeti, nem nagyon siették el a döntést ez ügyben.

A Tesla Model 3 életében talán az egyik legnagyobb változást hozta a Highland néven érkezett frissítés. A tavaly szeptemberben bemutatkozott újdonság révén számos ponton megújult a Model 3, melyeket Nagy Gábor kollégánk minden igényt kielégítően számba is vett november végén. Ha valaki ebben a típusban és kivitelben gondolkodik, erősen ajánlott az alábbi cikk elolvasása:

Ezen frissítés kapcsán rögtön mindenki azt kezdte el találgatni, hogy vajon akkor a Model Y is hasonló formában újulhat meg hamarosan? Az Y-n jelenleg a Tesla legnépszerűbb elektromos autója, megjelenése után nem sokkal átvette a Model 3 vezető szerepét, ami ismét csak azt mutatja, hogy egy SUV, vagy crossover mennyire sikeres tud lenni napjainkban.

Még a Model 3 Highland konkrét bemutatkozása előtt felröppent a hír, miszerint a Model Y hasonló jellegű átdolgozása Juniper kódnéven futhat a Teslánál, amit több neves külföldi magazin is megírt.

Ez nem meglepő módon visszafogta a Model Y eladásait, hiszen sokan vannak úgy vele, hogy kivárnak az új verzió érkezéséig, hogy a pénzükért a legújabb dolgokat kaphassák. A visszaeső számok nem tetszenek a Tesla vezetőségének, így kiküldtek az értékesítőknek egy egyértelmű kommunikációt a témában:

„Eljutottak hozzánk a visszajelzéseitek, miszerint egyes ügyfelek kivárnak a Model Y megrendelésével, mivel a Model 3-hoz hasonló frissítésre számítanak. Fontos, hogy átláthatóan kommunikáljunk, így kijelentjük, hogy a Model Y esetében idén biztosan nem lesz frissítés.”

Ezek fényében nem érdemes várni 2024-ben a frissített Model Y-ra. Ennek érkezése bizonytalan ideig elmarad, az idén legalábbis úgy tűnik, hogy biztosan.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!