Olcsó, tisztán elektromos autót hoz a Hyundai Európába

0

Még csak február eleje, de talán egy kezem nem is lenne elég arra, hogy összeszámoljam azt a sok ígéretet, miszerint az idei év végre az elérhető árú, de méretben még a kisebb osztályokba tartozó elektromos autók éve lesz. Egyre több autógyártó jelenti be az ilyen, és ehhez hasonló jövőbeli tervét.

A dél-koreai Hyundai Csoport és azon belül a Hyundai személyautós üzletága esetében a Kona jelenleg a legkisebb méretű tisztán elektromos modell, ám ez hamarosan megváltozhat. Ha lehet hinni a francia Auto Moto Magazine-nak, akkor elmondható, hogy a Hyundai nagy erőkkel dolgozik a már létező Casper kisautójuk elektromos változatán ami még idén eljuthat az európai piacra.

Ha valakinek nem ismerős a Hyundai Casper, ne aggódjon, ugyanis ez egy belpiacos kisautó, amiben ma még kizárólag belsőégésű motor található. A francia cikk szerint azonban a Hyundai franciaországi vezetője, Lionel French Keogh megerősítette, hogy a fejlesztési munkálatok már folyamatban vannak egy tisztán elektromos Casper változat elkészítése érdekében. A munkálatok Japánban történnek.

A vezető elmondása alapján a tisztán elektromos Casper jogosult lesz a francia állam támogatására is, így feltételezhetően Európában (is) fogják majd az elektromos Caspert gyártani. Ha így lesz, a csehországi gyárban készülhet a Hyundai tisztán elektromos újdonsága a Casper, amivel a Hyundai a Dacia Spring és a Citroën ë-C3 versenytársa lenne Európában. Ez egyben a 20 000 eurós árszintet is feltételezi.

A 3,60 méteres Casper modellt már 2021 óta értékesítik belsőégésű motorral Dél-Koreában. Lionel French Keogh szerint a franciaországi piaci bevezetést 2024 végére várhatják a leendő vásárlók.

Kinézetben és méretben talán a Suzuki Ignis áll legközelebb a Casper kinézetéhez, főleg a C oszlop környékét alapul véve. Kétségtelen, hogy ebben a méretosztályban is hatalmas érdeklődés lenne az elektromos autók iránt, főleg egy 8-9 millió forint környékére tett alapárral. Ha mindezt esetleg még meg lehetne fejelni esetleg más kedvezményekkel, akkor a Hyundai egy újabb elektromos meghajtású sikermodellel lehetne gazdagabb a Casper személyében.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!