2025 közepén indulhat a tízmillió forintos Tesla gyártása

0

Hatalmasat nőtt az elmúlt években a Tesla népszerűsége, ahogyan az általuk legyártott autók darabszáma is. Elon Musk egyik ambiciózus célkitűzése a Tesla kapcsán az, hogy az évtized végére évi 20 millió darab tisztán elektromos autót tudjon legyártani. Az ezekhez szükséges gyárak folyamatosan épülnek, és bár még csak most kanyarodunk rá az évtized közepére, de már most jól áll Musk vállalata a legyártott éves darabszámmal.

Ehhez a döbbenetes darabszámhoz azonban nem csupán a gyártói kapacitásokat kell kiépíteni, hanem egy olyan kínálatot is, aminek révén lesz is mit ezekben az üzemekben gyártani. A Model Y a legutóbbi olyan típusa a Teslának, amit szélesebb réteg számára céloztak be.

Ez vélhetően megágyazni hivatott a Model Y esetében is esedékes frissítésnek, ami alaposan megdobja a már most is a világ egyik legnépszerűbb autójának eladásait. A Tesla pickupja, a Cybertruck már csak az ára miatt is más célközönséget szólít meg, és nem is tervez olyan darabszámokat belőle Musk, mint a Model Y-ból, vagy a Model 3-ból.

A következő nagy dobás, ami erősen felívelheti az eladásokat az pedig egy kisebb, és olcsóbb Tesla érkezése, amire már most hatalmas az érdeklődés. A találgatások a már-már bűvösnek számító 25 ezer dolláros ár körül mozognak, melyet maga Musk is többször megerősített. Az újonnan kiadott életrajzi könyvéből pedig már az is megtudtuk, hogy a Tesla újdonsága futurisztikus, „Cybertruck-szerű” lesz.

A legnagyobb kérdés pedig már csak az, hogy mikor dobja piacra a Tesla az olcsó elektromos autóját. A Reuters beszállítói láncolatokban érdekelt személyek információira hivatkozva úgy tudja, hogy 2025 közepén hagyhatja el a gyárat a Tesla első, olcsó elektromos autója.

„A Tesla (TSLA) közölte a beszállítókkal, hogy 2025 közepén szeretné elindítani egy új tömegpiaci, „Redwood” kódnevű elektromos jármű gyártását négy, a témában jártas személy szerint, akik közül ketten kompakt crossoverként írják le a modellt.”

A bennfentes információk szerint a Tesla heti tízezer modell gyártását tervezi, ami éves szinten félmillió jármű legyártását jelenti. Bár ebben az esetben a Tesla jelezte, hogy a következő generációs járművei globálisan sokkal nagyobb, milliós darabszámban történő gyártására törekszenek, de ez akkor fog megvalósulni, ha az olcsó modell gyártása több gyárába is elindulhat.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!