Legnépszerűbb elektromos autójának árát csökkentette a Tesla idehaza

0

Már-már megszokhattuk, hogy ha hónap első péntekje, akkor a Tesla általában valamit változtat a magyarországi árazásán. Most azonban ma reggelre, azaz szerdára ütemezte be a legnépszerűbb elektromos autójának, a Model Y-nak az árváltoztatását.

A Model Y-n jelenleg a Tesla legnépszerűbb elektromos autója, megjelenése után nem sokkal átvette a Model 3 vezető szerepét, ami ismét csak azt mutatja, hogy egy SUV, vagy crossover mennyire sikeres tud lenni napjainkban. A Model Y még az eredeti Model 3 formavilágára épült, így a Model 3 Highland bemutatásakor rögtön elindultak a találgatások, hogy az Y mikor kapja meg a maga frissítését.

Még a Highland konkrét bemutatkozása előtt felröppent az a hír, miszerint a Model Y hasonló jellegű átdolgozása Juniper kódnéven fut a Teslánál. December végén pedig a Bloomberg hasábjairól érkezett az a legfrissebb hír, hogy a Tesla elkészült a szükséges háttérmunkálatokkal és készek elindítani a gyártást. Ezt pedig elsőként a Giga Sanghaj sorain tennék meg. Az elő-szériás gyártás a 2024-es év elején esedékes karbantartási leállás során készítenék elő. Amennyiben az elő-szériás gyártás sikeresnek bizonyul, akkor 2024 közepén indulhat a frissített Model Y sorozatgyártása.

Talán ennek apropójaként változtatott ma reggel a Model Y árán Elon Musk vállalata. Ugyanis jelentősen csökkentek a Model Y árai a hazai konfigurátorban.

2023. május 3.2024. január 17.
Tesla Model Y20 094 900 Forint17 094 900 Forint
Tesla Model Y Long Range23 094 900 Forint20 094 900 Forint
Tesla Model Y Performance24 969 900 Forint21 564 900 Forint

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!