Lencsevégre kapták a frissített Model 3 Performance modellt

0

Tavaly szeptember elején nagy nap érkezett el a Tesla Model 3 életében, ugyanis a típus eddigi legnagyobb frissítése mutatkozott be. Számtalan helyen sikerült javítani az előd kisebb-nagyobb gyengeségeit, és a külső is kapott egy nagyobbnak mondható átalakítást. Érdemes elolvasni Gábor cikkét, melyből kiderül az előd és az utód közötti különbségek.

Az egyik legszembetűnőbb változás nyilvánvalóan az új dizájn, ami megtartja a Model 3 jellegzetességeit, de a front részt jóval karcsúbbra szabták a tervezők. A fényszórók is keskenyebb és agresszívabb megjelenést kaptak, összhangban az általános változtatásokkal. A Tesla azt állítja, hogy a felfrissített Model 3 hatótávolsága nagyobb lett: 513 kilométeres WLTP az SR RWD változatnál, míg 629 kilométer WLTP szerint a LR esetében, mindkettő 18 hüvelykes aero kerekekkel. Ezek a számok 11-12%-os javulást jelentenek a régebbi Model 3 WLTP-besorolásához képest.

A frissítéssel a Tesla csak a Model 3 RWD Standard Range és Dual Motor Long Range verzióit hozta vissza a konfigurátorba. A legerősebb, legfullosabb Performance verzió még nem volt válaszható az új dizájn keretein belül. Sokan várják ezt a verziót, így ennek fényében jöttek is az egyes kiszivárgott adatok arról, hogy milyen jellemző adatokat várhatunk. Az egyik ilyen az októberben a netre felkerült embléma terve, ami a Model S Plaidhez hasonlítana. Illetve ott vannak még a szoftverben elbújtatott új ülések is, ezek szintén nem az eddig megismert Model 3 Highland elemei.

Sejthető tehát, hogy biztosan érkezik majd a Model 3 Performance változata, és most épp egy erősen álcázott Highland M3-ról került fel videó egy X bejegyzésben.

Az autó első és hátsó része is álcázva van az alábbi videón, ennek ellenére néhány részletet nem sikerült teljesen eltakarni a tesztpilótáknak, amit ki is elemeztek többen az interneten. Végül olyan összehasonlító képek készültek el, mint az alábbi is. A lényeg a kékkel kiemelt különbségekben keresendő, a lökhárító alsó részén.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor és mennyiért dobja piacra a Tesla a Model 3 Performance verzióját. Ahogyan azt sem tudni még, hogy milyen változtatásokra lehet számítani az erősebb verzió eljövetelével.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!