Négy villanymotort kap a BYD ezer lóerős luxuslimuzinja

0

Okosan helyezkedik a kínai BYD, aminek a jeleit már mi magunk is láthatjuk, ha kicsit jobban beleássuk magunkat a gyártó ténykedéseibe. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy a kínai vállalat különböző almárkákat épít egy ideje. Hasonlóan a sok gyártónál már bevált recepthez, a BYD, mint anyamárka adja a biztos alapot, amit aztán kedvezőbb árú, vagy éppen felfelé pozicionált prémium-kategóriás autókba kerülnek.

Kínában erre már konkrét példa is van, a Yangwang és első elektromos autójuk, az U7. Az autó a BYD saját fejlesztésű, direkt ezen kategóriás autóihoz fejlesztett e4 platformját kapja majd meg, mint stabil alapot. Az U7 esetében minden a prémium kategóriát idézi majd, legyen szó a felhasznált anyagokról, az összeszerelés minőségéről, vagy éppen az elérhető technika és szolgáltatások soráról.

Január közepi bemutatkozása óta csak az 1000 lóerős teljesítményt ismerhettük, ám a kínai ipari és technológiai minisztérium (MIIT – Chinese Ministry of Industry and Information Technology) rendszeresen közzétett katalógusába feltűnt az U7 is, benne számos adattal. Ezt a minisztérium rendszeresen frissíti, hogy a vásárlók könnyedén összehasonlíthassák, miből tudnak választani. Így eshet meg, hogy sokszor még azelőtt kiderülnek adatok, hogy a gyártó bemutatná a konkrét autót. Ez történt most a Yangwang U7 esetében is.

Ennek fényében elmondható, hogy az új Yangwang (BYD) modell egy 5,265 méter hosszú, 1,998 méter széles (tükrök nélkül) és 1,517 méter magas szedán, melynek tengelytávja 3,16 méter. Bár az akkupakk kapacitása egyelőre nem ismert, de minimum 80 kWh-t várhatunk majd a végső megjelenéskor. Ami viszont ismert még, az a tömeg: 3095 kg. Illetve az autóban 4 elektromos motor lesz, egyenként 240, így összesen 960 kW teljesítményt felmutatva.

Funkciók tekintetében egyelőre csak a LiDAR rendszer és a panorámatető érkezése ismertek, illetve az opcionális kamera-alapú külső tükrök. Ez eddig nem sok, így vélhetően majd ezen a téren fog a BYD nagyot durrantani a premierkor. Ennek időpontjáról és a várható árakról még nincs pontos információ.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!