Ezer lóerős szedánt mutatott be a BYD luxusmárkája

0

Az idei évben sem várható lassítás a kínai BYD háza tájáról, ugyanis a saját logóval legyártott elektromos autók mellett a Magyarországon gyárat építő vállalat különböző almárkákat épít egy ideje. Hasonlóan a bevált recepthez, a BYD, mint anyamárka adja a biztos alapot, amit aztán kedvezőbb árú, vagy éppen felfelé pozicionált prémium-kategóriás autókba kerülnek.

Egy ideje már tudható, hogy a BYD kinézte magának az európai kontinenst és nemrég az is kiderült, hogy nem csak behajózott elektromos autókkal fognak támadni, hanem európai összeszerelésű elektromos autókkal, melyek egy vadonatúj és egyben az első európai gyárukban fognak készülni, Szeged mellett.

Ami szintén biztos, hogy a BYD egy ideig még saját logós autóival építi a márkát idehaza, azonban Kínában felfelé is nézelődnek. Az egyik ilyen márkája a BYD-nek a Yangwang, ami a trendeknek megfelelően elektromos meghajtású autókkal tölti majd fel kínálatát, természetesen a már bevált BYD-technológiákkal, de prémium minőségben. Első autójukat szerdán mutatták be, egy 1000 lóerős szedánt.

Az autó az U7 típusjelzést kapta és a BYD saját fejlesztésű, direkt ezen kategóriás autóihoz fejlesztett e4 platformon fog megépülni. Így lesz ez a már korábban bemutatott U8 SUV esetében is. Érdekesség az U8 esetében, hogy a BYD felszerelte ezt az autót egy olyan kiegészítővel, aminek segítségével az autó lebegni tud a vízen, ami igazi kalandokhoz segítheti hozzá a leendő tulajdonosokat. Igény pedig van az efféle autókra is Kínában, ugyanis helyi médiumok szerint csak az első 3 napban 8000 előrendelés érkezett az U8-ra, ami egyébként szintén egy 1000 lóerős bitang lesz a BYD elmondása alapján.

Visszatérve az U7-hez, a szerdán bemutatott típus sok technikai csemegét fog felvonultatni (pld.: LiDAR), ám a komoly minőségnek és a technológiáknak meg is fogja kérni a BYD az árát. A Yangwang U7 alapárát valahol 140 000 dollárnál várják az elemzők.

Sajnos a BYD semmilyen technikai specifikációt nem adott meg az U7 esetében, csupán az 1000 lóerős teljesítmény és az e4 platform megléte ismert. Sajnos azt sem tudjuk egyelőre, hogy a konkrét bemutatkozás mikor várható a Yangwang U7 esetében.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!